To je to što me zanima!

Ministar Beroš: 'Testirali smo studenta s razmjene iz Italije'

Radi se o studentu s razmjene iz Italije koji je stigao s respiratornim problemima. Poslali smo uzorke na analizu, rekao je Beroš i dodao kako je malo vjerojatno da se radi o korona virusu...
Vidi originalni članak

Ministar Vili Beroš potvrdio nam je da su iz riječkog KBC-a poslali uzorke jednog muškarca na analizu u Kliniku za infektivne bolesti 'Dr. Fran Mihaljević'.

- Radi se o studentu s razmjene iz Italije koji je stigao s respiratornim problemima. Poslali smo uzorke na analizu - rekao je Beroš i dodao kako je malo vjerojatno da se radi o korona virusu.

ČEKA SE ANALIZA IZ ZAGREBA Talijan u izolaciji u riječkom KBC-u: Sumnja se na koronu

Još je jedna žena stigla u KBC Rijeka sa sličnim problemima, a prema pisanju Večernjeg Lista, i njeni uzorci su poslani u zagrebačku kliniku. Rezultati se očekuju rano poslijepodne.

Ministarstvo je izdalo brošuru u kojoj su dali osnovne informacije o korona virusu, a napravili su i video.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Podsjetimo, u Italiji je održan hitan sastanak nakon što je porastao broj zaraženih. Talijanska vlada odlučila je staviti u izolaciju deset gradova i općina u kojima ima najviše zaraženih i to u regijama Lombardiji i Venetu. Osim toga odlučeno je da će policija nadzirati to području, a ako bude potrebno bit će pozvana i vojska.

 Tako će se u svojevrsnoj izolaciji naći deset gradova i općina u Lombardiji, gdje živi 50.000 ljudi, te gradić Vo' sa 3.000 stanovnika u regiji Veneto. 

Talijanska vlada otkazala je sva sportska natjecanja koja su se trebala održati u nedjelju u Lombardiji i Venetu, a to znači da se neće odigrati i neke utakmice talijanskog nogometnog prvenstva, Inter - Sampdoria, te Verona - Cagliari. 

 I prije hitnog sastanka vladina kabineta lokalne vlasti u sjevernim talijanskim regijama s najviše zaraženih, Lombardiji i Venetu, zatvorile su škole i zabranile javna događanja. 

VIDEO: SVE O EPIDEMIJI KORONE Savjeti ministarstva: Kako se štititi od smrtonosnog virusa

Pedesetak učenika iz Omiša vraća se s izleta u Italiji

Pedesetak učenika srednje škole Jure Kaštelan iz Omiša zbog mjera predostrožnosti vraćaju se s trodnevnog izleta u Italiji u kojoj su posjetili Padovu, Veronu i Veneciju.

NITKO NE SMIJE IZAĆI Italija blokira gradove s korona virusom, okružit će ih i vojska

Ravnateljica srednje škole poručuje da nema razloga za paniku i neće ih se smjestiti u karantenu jer nisu bili na zaraženom području. Podjelit će im letke s informacijama kako pustupati ako se pojave bilo kakvi simptomi. Uskoro se očekuje njihov dolazak na granični prijelaz Pasjak, javlja HRT.

 

Idi na 24sata

Komentari 63

  • nori 🖖 23.02.2020.

    Vili Poplašen

  • hercules18 23.02.2020.

    Lik izjavi da je jednaka smrtnost od corone i gripe i mi bi mu trebali vjerovat da cemo bit spremni? Hahahaha Plenkovicu na osnovu cega biras ministre? Svaki mjesec nova afera,novi ministri... i tako u krug

  • 23.02.2020.

    Poznavajuci nase penzionere mozemo ocekivati da bu svi odreda pobrali korona virus u cekaonici i to ne zbog simptoma nego zato sto su dosli mjeriti tlak. Naravno to je pozitivna stvar za nas jer osim sto ce korona pobit velik dio glasackog tijela HDZ-SDP zloc. organizacije uz to ce nam rasteretiti proracun i zdravstvo. Napokon dobre vijesti iz svijeta za nas mlade!

Komentiraj...
Vidi sve komentare