News

Komentari 115

Savjeti ministarstva: Kako se štititi od smrtonosnog virusa

Savjeti ministarstva: Kako se štititi od smrtonosnog virusa

Očekujem da će se koronavirus u dogledno vrijeme pojaviti u Hrvatskoj. Mi se samo moramo pripremiti, rekao je ministar zdravstva Vili Beroš. Ipak, napominje kako smrtnost od virusa nije velika...

Ministar zdravstva Vili Beroš kaže kako je širenje koronavirusa 'apsolutno nemoguće spriječiti'.

– Očekujem da će se koronavirus u dogledno vrijeme pojaviti u Hrvatskoj. Mi se samo moramo pripremiti – rekao je on u RTL-u Danas. No, napominje smrtnost od virusa nije velika.

– Ona je oko dva posto, a to je manje od običnog virusa gripe. U tom kontekstu nema bojazni, no ponavljam, riječ je o novom virusu, novoj bolesti. Vjerujem da neće mutirati, ali moramo biti oprezni – rekao je.

Ministarstvo je izdalo brošuru u kojoj su dali osnovne informacije o korona virusu, a napravili su i video.

POGLEDAJTE VIDEO:

Na Klinici za infektivne bolesti KBC-a Rijeka hospitalizirano je dvoje ljudi. Oboje su zaprimljeni zbog respiratornih problema. 

Kako doznajemo, radi se o jednom talijanskom državljaninu koji je stigao u sklopu studentske razmjene. Druga osoba zaprimljena u bolnicu žena iz Rovinja koja je boravila u Italiji, piše Večernji List. Njihovi uzorci poslani su na analizu u Kliniku za infektivne bolesti 'Dr. Fran Mihaljević', a rezultati se očekuju rano poslijepodne. 

 

Najčitaniji članci