To je to što me zanima!

Ministru prijeti smjena zbog savjeta građanima da ne jedu

Milorad Bahilj, ministar trgovine, ponudio je rješenje u stilu Marie Antoinette. Građanima Bosne i Hercegovine je poručio da zbog poskupljenja štede te da ne jedu
Vidi originalni članak

U vrijeme najveće krize koja pogađa susjednu BiH od prestanka rata u toj zemlji 1995. godine, ministar trgovine Federacije BiH Milorad Bahilj ponudio je rješenje u stilu Marie Antoinette. 

Nakon što se sastao s predstavnicima BH Gasa  zbog zahtjeva za povećanjem cijene plina, na upit novinara kako da građani prežive to i druga poskupljenja, uz ciničan osmijeh je odgovorio: Štedite, nemojte jesti. 

Ministru prijeti smjena

Zbog poruke građanima da štede umjesto da jedu ministar bi mogao biti smijenjen. O njegovoj smjeni razmišlja predsjednik Federacija Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić. 

- Ovo ne može proći bez reakcije. Neoprostivo je čak i kad govorimo u šali, rekao je Nikšić. Rekao je da će iskoristiti svoje pravo i od ministra zatražiti ostavku, ako je on sam ne ponudi. 

Oglasio se i ministar Bahilj koji je rekao da je njegova izjava izvučena iz konteksta.

- Ja sam slikovito, ovom krivo protumačenom izjavom, kao ministar i običan čovjek pred građanima izrazio svoje viđenje ove teške socijalne situacije u kojoj će izgleda ljudi moći jedino uštedjeti ako e budu morali jesti jer moraju plaćati režije svaki mjesec, napisao je u priopćenju za javnost Bahilj, a prenosi Dnevni avaz

Idi na 24sata

Komentari 61

  • Wampir-City 15.08.2012.

    Suosjeća sa narodom u trenucima krize. Ništa novo, isti je kao i svi ministri, samo što je ovaj to rekao naglas.

  • Derim 15.08.2012.

    Pa ministar je upravu-zna da je mjesec posta!

  • zg36 15.08.2012.

    Sad bi rekao kako treba s takvima ali ću opet dobit opomenu od "liberalnih" modova, pa rađe neću

Komentiraj...
Vidi sve komentare