To je to što me zanima!

Ministar Darko Milinović je obećao brže posvojenje djece

Milinović se nada kako će se postići da se proces posvajanja ubrza. Kazao je i kako misli da nije istina da puno djece u Hrvatskoj čeka na posvajanje
Vidi originalni članak

Ministar Darko Milinović kazao je kako će se potruditi da se u roku od 15 dana dođe do rješenja problema s posvajanjem djece u Hrvatskoj. Istaknuo je kako je već poduzeo neke inicijative da se okupe nadležni ministri za obitelj, pravosuđe i zdravstvo, prenosi Dnevnik.hr. Dodao je kako Ministarstvo pravosuđa radi kompleksan dio te se sve greške moraju svesti na najmanji nivo. Milinović se nada kako će se postići da se proces posvojenja ubrza. 

Kazao je i kako misli da nije istina da puno djece u Hrvatskoj čeka na posvajanje, jer se godišnje može posvojiti do 150 djece. Naglašava kako je istina da oko tisuću parova čeka na proces posvojenja i da postoje tri razine odgovornosti koje se 'provlače' kroz Ministarstvo zdravstva,  Ministarstvo pravosuđa te obiteljski zakon.

>>> Više pročitajte OVDJE

Idi na 24sata

Komentari 7

  • rosa110 19.05.2011.

    Milinovic izjavljuje kako je PODUZEO NEKE INICIJATIVE da se okupe nadležni ministri za obitelj, pravosuđe i zdravstvo te da ce za 15 dana rijesiti problem posvajanja djece. Znaci jos nije dogovoren ni prvi sastanak ova tri ministarstva, a obecava rjesenje za dva tjedna. Licani, kako ste mogli ovakvog lazova birati za svog predstavnika.

  • milan7 19.05.2011.

    ovog milinovića kad vidim svaki put mi se život skrati za 5 godina........užas!!!

  • kiko1 19.05.2011.

    Ajde "Međedu Lički" nemoj više davati izjave, bit će bolje za sve nas! Ono što se nije riješilo godinama ti (vi) ćete sad riješiti u par dana. Zar ti još nije dosta igranja igrica s nesretnim ljudima na kojima ti i tvoji socijalni radnici trenirate strogoću? Ništa vam nije sveto kad su izbori i fotelje u pitanju, pa čak ni sudbine te jadne dječice i onih isto tako jadnih ljudi koji samo zbog vas ne mogu iskusit roditeljstvo i sve radosti koje ono donosi. Kad bi se barem našao netko tko bi uspio pročešljati centre za socijalnu skrb (ali da to ne bude inspekcija MZSS, jer vrana vrani oči ne kopa), pa da se vidi koja oni "prava" i "moć" sebi uzimaju, a u pitanju su ljudske sudbine.

Komentiraj...
Vidi sve komentare