To je to što me zanima!

Ministar Jovanović: Ako ode Saša Zelenika, mogu i ja otići!

SDP-ovci su se zakačili oko izmjena Zakona o znanosti i visokom obrazovanju. Jovanović je stao u obranu Zelenike te je optužio stranačke kolege za taštinu
Vidi originalni članak

Zbog izmjena Zakona o znanosti i visokom obrazovanju došlo je do raskola u SDP-u. S predloženim se izmjenama, naime, nisu složili ministar regionalnog razvoja Branko Grčić i zastupnik Gvozden Flego. Navodno im se nije svidjelo što se smanjuje upisna kvota za upise na ekonomske fakultete.

Vrhunac 'svađe' bio je da je Saša Zelenika, pomoćnik ministra Željka Jovanovića, koji je zadužen za znanost, napisao ostavku i ponudio je ministru. 

No, Jovanović je stao u njegovu zaštitu te je optužio stranačke kolege za taštinu i osobne interese, zaprijetivši  tada čak i svojom ostavkom, javlja Večernji list.

Iako te navode Zelenika nije htio komentirati ustvrdivši kako je to stvar između njega i njegovog poslodavca, Jovanović je ipak bio konkretniji. Rekao je kako je Zelenika 'vrhunski znanstvenik i beskrajno odgovorna i poštena osoba koju je doveo u Ministarstvo i neće dopustiti da sitni stranački interesi u prozivkama osobno obojenih interesa taštih pojedinaca u bilo kojoj stranci, pa i SDP-u, budu uzrok njegova odlaska iz Ministarstva'. 

- U tom slučaju i ja mogu otići – rekao je Jovanović za Večernji.

Idi na 24sata

Komentari 102

  • Capafiori 03.10.2012.

    Da se javno ne obračunavate, ministre Jovanoviću, ne bismo ni znali da imamo Ministarstvo znanosti. Dajte još malo nahranite narod da znamo što smo izabrali.

  • Dino_Tovar 03.10.2012.

    nečemo plakati za tobom,močvara je još nabujala.

  • medoribica 02.10.2012.

    nismo mi te sreće....

Komentiraj...
Vidi sve komentare