To je to što me zanima!

Ministar Matić: Dat ću ostavku ako naštetim braniteljima

U tri godine sam se polomio i pokidao da radim u interesu branitelja. Imam jako, jako izraženu savjest i sam ću procijeniti ako se budem trebao povući, kazao je
Vidi originalni članak

Ministar branitelja potvrdio je za Novu TV da je Ministarstvo socijalne politike nekim braniteljima smanjilo opskrbnine sa 1100 na 800 kuna.

- Nakon puno vaganja i odmjeravanja prihvatio sam to. To je jedna reformska mjera koja se nakon 20 godina mora provesti u Hrvatskoj. Što se tiče branitelja, oni su do ove mjere, dakle opskrbnine imali primanja od 1097 kuna bez obzira da li se radi o samcu, branitelju sa suprugom ili više djece. Tko želi pošteno pogledati, a istina je samo jedna, vidi da su, u ovom sustavu zajamčene minimalne naknade, gubitnici samo samci kojima je sa 1097 kuna palo na 800 kuna. No, ministarstvo je napravilo program i putem jednokratnih novčanih naknada to nadoknađujemo tako da ti branitelji opet primaju 1100 kuna mjesečno, kazao je Predrag Matić. Dodao je da 100-postotni invalidi i branitelji nemaju nikakvih problema sa zdravstvom te da ako žele u toplice, tamo 'mogu otići u roku 15 minuta'. Ministar je kazao da je otvoren za razgovore, ali nikako ultimatume.

- Moja su im vrata uvijek otvorena. Za razgovor sam uvijek dostupan. Ali želimo razgovarati, ne prihvaćam ultimatume, jer mi se itekako dobro znamo. No, razgovarati u šatoru, koristiti za to 100-postotne invalide kao nekakav štit, to stvarno nije prikladno, kazao je i ponovio da ne planira dati ostavku. 

- Postoje tri razloga ili načina da se mene smijeni: može me smijeniti premijer, mogu me smijeniti na izborima, a smijenit ću sam sebe ili dati ostavku ako napravim nešto na štetu hrvatskih branitelja. U ove tri godine sam se polomio i pokidao da radim u interesu branitelja. Imam jako, jako izraženu savjest i ja ću sam procijeniti ako se budem trebao povući, zaključio je Matić u razgovoru za Novu TV.

Cijeli intervju možete pročitati OVDJE.

Idi na 24sata

Komentari 136

  • ATC 29.10.2014.

    Bravo ministre, samo naprijed, nedajte se, velika večina je uz vas, - dosta mi je ovih "branitelja" koji imaju sve. Dragi prosvjednici, 80 posto hrvata je u daleko lošijem stanju nego vi, primaju male mirovine, male plaće, jedva preživljavaju, a zašto?- jer je netko pokrao ovu zemlju, a svi jako dobro znamo tko - ZNA SE - Od vas prosvjednika dobit ćemo svi PTSP

  • Corleone Michael 29.10.2014.

    Da imaš malo savjesti, već bi odavno otišao...

  • ludvig989 29.10.2014.

    Draga mu fotelja a i plaća!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare