To je to što me zanima!

Ministar Milinović mijenja Zakon o zabrani pušenja

Ministar je rekao da bi se trebale uvesti kabine za pušače. Osvrnuo se i na Zakon o oplodnji. Rekao je da on ostaje isti iako je Kosor izjavila suprotno
Vidi originalni članak

Razgovaram sa premijerkom Kosor svaki dan. Za sada nema nikakvih pripremnih radnji oko izmjene Zakona o medicinski potpomognutoj oplodnji, ustvrdio je ministar zdravstva dr. Darko Milinović, iako je premijerka Jadranka Kosor prije nekoliko dana rekla da zakon treba mijenjati te da se na tome radi. Iako se čini da se ministar i njegova parlamentarna, ali i stranačka šefica ne mogu dogovoriti oko zakona, Milinović u srijedu nikako nije želio pristati na formulaciju da zapravo "demantira premijerku".
- Nije istina da ju demantiram. Mi stalno razgovaramo, tvrdio je ministar. I dok je situacija oko prijepornog Zakona o umjetnoj oplodnji prilično nejasna, sve je izvjesnije da će se vrlo brzo mijenjati Zakon o zabrani pušenja. Milinović je otkrio kako intenzivno pregovara sa Cehom ugostitelja te da su na tragu skorašnjeg rješenja koje neće štetiti ugostiteljima i njihovu poslovanju, ali ni zdravlju građana. Ministar je rekao da bi se izmjene zakona mogle odnositi na izmjenu tehničkih uvjeta kojima bi se dopustilo uvođenje pušačkih kabina.
Ministar Milinović stao je i u obranu svoje časti te se obrušio na SDP-ovce zbog svega što su na njegov račun izgovorili na prošlotjednoj konferenciji za novinare na kojoj su ga nazivali lašcem i licemjerom. Najveća lažljivica je, zaključio je Milinović, SDP-ova potpredsjednica Milanka Opačić koja, kaže on, straši i obmanjuje javnost. "Milankini zakoni" iz 2000. godine, kako ih naziva ministar zdravstva, onemogućili su rađanje 5500 djece jer se zbog smanjenih prava roditelji nisu željeli odlučiti na djecu. Ta ista Milanka je, rezolutno tvrdi ministar, najveći licemjer, a tiskovnu je sazvala kako bi pokazala preplanulost sa godišnjeg odmora. Milinović je uz sve branio Zakon o umjetnoj oplodnji te naglasio kako procesi po klinikama nisu stali, nego je riječ o uobičajenom prekidu u kolovozu zbog godišnjih odmora.

Idi na 24sata

Komentari 36

  • KillerLoop 27.08.2009.

    Da, da.... Gamad jedna! Zabranite oplodnju tako da se nitko ne rodi, a pušenje dozvolite svudje. Dapače, naredite da se mora pušiti što više tako da svi pocrkamo jer za drugo nismo! Bilo bi nam bolje u grobu nego s vama na vlasti!

  • dkovac 27.08.2009.

    to nije HDZ, to je KRADEZE!!!!

  • SelenaS 27.08.2009.

    Ma ideja zakona o nepušenju sama po sebi nije loša. Ja sam pušač, ali podržavam ideju da nepušači oko mene ne trebaju trpiti moj dim. Upitna je provedba tog zakona. Zar se nije moglo odmah napraviti odvajanje pušača i nepušača? Osim toga, pa morali su biti svjesni tajminga u kojem su ga donijeli. Zar su stvarno mislili da ugostitelji neće osjetiti recesiju? Zapravo, da nije bilo ovog zakona, možda je ne bi osjetili. Bar ne vlasnici kafića. Ovako, osjetili su je duplo.

Komentiraj...
Vidi sve komentare