To je to što me zanima!

Ministar poduzetništva Horvat: "Plomin C nam sigurno treba"

Na energetskom investicijskom forumu u Zagrebu bio je i Hiroshi Tachigami, čelni čovjek japanske korporacije Marubeni Europower, koja je favorit natječaja za izgradnju termoelektrane
Vidi originalni članak

Ministar poduzetništva i obrta Darko Horvat danas je sudjelovao na energetskom investicijskom forumu gdje je kazao da nam Plomin C sigurno treba. 

- Zašto bismo mi danas sporili da li Plomin trebamo ili ne. U energetskoj bilanci Plomin nam sigurno treba. Plomin treba stvoriti i pretpostavke da jedan veliki kontigent obnovljivih izvora uđe u elektro-energetski sustav Hrvatske. S druge pak strane HEP mora shvatiti da je njegova ključna uloga stvaranje pretpostavki u mreži da svi ti projekti, ondnosno objekti, prvenstveno proizvodnog karaktera mogu na mrežu. Ako se te dvije stvari usuglase nema nikakvih prepreka da vrlo skoro s izgradnjom Plomina i ne započnemo - rekao je. 

Tema foruma su mogući projekti, poput terminala za ukapljeni prirodni plin na Krku, istraživanja nafte i plina na kopnu i Jadranu, te sigurnost opskrbe energentima, javlja HRT

Došao je i Hiroshi Tachigami, čelni čovjek japanske korporacije Marubeni Europower, koja je favorit natječaja za izgradnju termoelektrane Plomin C.
 

Idi na 24sata

Komentari 22

  • bajica1009 01.03.2016.

    Svaka aktivnost po pitanju termo-hidro elektrana bivše vlade nailazila je na osudu kao i bušenje jadrana tako da sada domoljubi znaju bolje jer kao prvo barem dva-tri projekta donose rast BDP-a za 2-4% što im nasušno treba pa tako sve odjednom postaje potrebno i dobro. Sve je to već viđeno samo seljaci neka dođu i ponovo na svojoj zemlji dižu farme na skupe kredite tako da sutra ostaju i bez to malo zemlje i dolaze POJEDINCI iz plana 200 i preuzimaju sve te djedovine za "O" kn uz nastavak otplata kredita bankama.

  • čarli367 01.03.2016.

    Što je Adezejci a gdje su elektrane na sunćevu energiju te na vjetar za koje ste se zalagali ne tako davno a bili protiv ovih koje sad odjednom bi gradili.

  • čarli367 01.03.2016.

    Pa da normalan čovjek ne povjeruje, u oporbi su toliko kmečali protiv termo elektrana da skoro nisu izazvali građanski rat, a sad se zalažu za gradnju još takvih elektrana, pa tko je tu lud, normalan , i zbunjen? ZNA SE ! !

Komentiraj...
Vidi sve komentare