Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
22 komentara

Ministar poduzetništva Horvat: "Plomin C nam sigurno treba"

Na energetskom investicijskom forumu u Zagrebu bio je i Hiroshi Tachigami, čelni čovjek japanske korporacije Marubeni Europower, koja je favorit natječaja za izgradnju termoelektrane

Foto: Marko Prpic/Pixsell
22 komentara

Ministar poduzetništva i obrta Darko Horvat danas je sudjelovao na energetskom investicijskom forumu gdje je kazao da nam Plomin C sigurno treba. 

- Zašto bismo mi danas sporili da li Plomin trebamo ili ne. U energetskoj bilanci Plomin nam sigurno treba. Plomin treba stvoriti i pretpostavke da jedan veliki kontigent obnovljivih izvora uđe u elektro-energetski sustav Hrvatske. S druge pak strane HEP mora shvatiti da je njegova ključna uloga stvaranje pretpostavki u mreži da svi ti projekti, ondnosno objekti, prvenstveno proizvodnog karaktera mogu na mrežu. Ako se te dvije stvari usuglase nema nikakvih prepreka da vrlo skoro s izgradnjom Plomina i ne započnemo - rekao je. 

Tema foruma su mogući projekti, poput terminala za ukapljeni prirodni plin na Krku, istraživanja nafte i plina na kopnu i Jadranu, te sigurnost opskrbe energentima, javlja HRT

Došao je i Hiroshi Tachigami, čelni čovjek japanske korporacije Marubeni Europower, koja je favorit natječaja za izgradnju termoelektrane Plomin C.
 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message