To je to što me zanima!

Ministar ponudio ostavku: Je li suradnika natjerao da se ubije?

Portali i alternativni mediji bliski oporbi objavili su prošlog tjedna informaciju prema kojoj se dugogodišnji službenik ministarstva Tomaž B., otac dvoje djece, ubio nakon višemjesečnog "maltretiranja i ponižavanja"
Vidi originalni članak

Slovenski ministar kulture Dejan Prešiček u pismu premijeru Marjanu Šarecu ponudio je ostavku. Premijer će se o ostavci očitovati u ponedjeljak. Prešiček kaže da nije bešćutan čovjek, piše 24ur. 

Podsjetimo, Slovenska policija potvrdila je da  je po službenoj dužnosti pokrenula pretkazneni postupak kojim provjerava navodni mobing u ministarstvu za kulturu koji je doveo do tragedije kad je zbog šikaniranja od strane ministra dugogodišnji zaposlenik tog  ministarstva počinio samoubojstvo.

SKANDAL U SLOVENIJI Ministar pod istragom: Je li suradnika natjerao da se ubije?

"Temeljem medijskih napisa o šikaniranju službenika ministarstva za kulturu provjeravamo razloge za sumnju kaznenog djela koje se progoni po službenoj dužnosti. Budu li razlozi za sumnju potvrđeni, počet ćemo s pretkaznenim postupkom i o tome obavještavati državno odvjetništvo", rekla je ljubljanska policijska uprava u kratkom priopćenju.

Portali i alternativni mediji bliski oporbi objavili su prošlog tjedna informaciju prema kojoj se dugogodišnji službenik ministarstva Tomaž B., otac dvoje djece, ubio nakon višemjesečnog "maltretiranja, ponižavanja i mobinga" kojim su nad njim provodili ministar za kulturu Dejan Prešiček i njegov zamjenik Jan Škoberne, te da mainstream mediji i vladajuća koalicija skandal pokušavaju zataškati jer vodeća mjesta u tom ministarstvu drže koalicijski Socijaldemokrati (SD), bitni za opstanak vlade premijera Marjana Šareca.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Roy Ban 28.01.2019.

    Zar je moguće ministar dao ostavku , zar se i ti može dogoditi????

  • POTPEC 27.01.2019.

    Ovaj očito nije iz HDZ-a, a izgleda nije ni čuo kako oni takve stvari rješavaju.

Komentiraj...
Vidi sve komentare