To je to što me zanima!

Ministar pravosuđa: Sorry što sam zakasnio, možda ću i opet

Novi ministar pravosuđa Orsat Miljenić na mnoga je novinarska pitanja odgovorio kako tek snimaju situacijui da će vidjeti kako će postupiti kada analiziraju situaciju
Vidi originalni članak

Ispričavam se zbog kašnjenja. Trudit ću se da se to ubuduće ne ponovi, no neću obećati da se to neće ponovno dogoditi, rekao je s osmijehom novi ministar pravosuđa Orsat Miljenić (44) nakon što je na vlastitu press konferenciju u četvrtak zakasnio čak 48 minuta. Novinare je pozvao u Ministarstvo pravosuđa kako bi se upoznao, no zadržao se na sjednici Vlade. U bivšoj Vladi rekorder u kašnjenju bio je ministar poljoprivrede Petar Čobanković.

- Planovi rada nisu finiširani, snimamo stanje, a kadrovsko ekipiranje ide prema planu - rekao je Miljenić dodavši kako mu pomoćnici stižu sljedeći tjedan. Među važnijim zadacima njegovog ministarstva bit će skraćivanje dužine trajanja sudskih postupaka.

- Napravit ćemo sve da to tako bude - rekao je. Na mnoga pitanja odgovorio je kako tek snimaju situaciju da će vidjeti kako će postupiti kada analiziraju situaciju.

Miljenić smatra kako je tužba za genocid protiv Srbije podnesena s određenim razlozima i da je dobro argumentirana.

- Druga strana mora ispuniti određene preduvjete da bi razmatrali povlačenje tužbe - smatra Miljenić. Jedan od prioriteta bit će i sređivanje stanja u gruntovnicama.

- Ne mogu vam reći kako i kada ćemo to riješiti. No, neće biti u brzom roku - rekao je.

Dodao je i kako u Ministarstvu trenutačno rade na čak sedam različitih lokacija koje su mahom u zakupu i najvećim dijelom potpuno neprimjerene što im predstavlja veliki problem.


Idi na 24sata

Komentari 25

  • liliana 30.01.2012.

    Koji bezvezan tip,šta se smješkaš stalno?!

  • Capafiori 13.01.2012.

    Divnoga li nam Ministra Pravosuđa! Čovjek je Ministar koji nezna, a niti može sklopiti jednu suvislu rečenicu, koji ništa ne zna, niti može precizirati kad će znati, ali je znao sazvati ovakvu "konferenciju" na kojoj se ponašao kao da je upravo stigao iz "štete". Ovako se ponašaju niti djeca koja su završila osnovnu školu sa jedva prolaznom ocjenom, pa neznaju bi li se upisali u kuharsku, građevinsku, trgovačku, ekonomsku, gimnaziju ili nigdje. Bravo Ministre! Bili ste dovoljnouvjerljivi da znamo na što će nam sličiti pravosuđe.

  • Zdenko Golub 12.01.2012.

    Kaos je bio u pravosuđu do sada, a dok ovi snime situaciju i pokrenu se biće još i veći. Korupcija nam je najveća u domeni pravosuđa i tu treba brzo reagirati, a ovaj ministar je zbunjeniji nego li mu predsjednik Vlade .

Komentiraj...
Vidi sve komentare