To je to što me zanima!

Ministar Primorac o mogućim poskupljenjima i nestašici: 'Dalmatinci nisu oštećeni'

Nismo mogli na bilo koji drugi način strukturirati mjeru da targetiramo svako kućanstvo, analize su pokazale da 87 posto kućanstava koristi električnu energiju ispod limita, kaže Primorac
Vidi originalni članak

Veliki porast cijena pogodio je cijeli svijet, a tako i Hrvatsku. Proizvodi na akciji s polica nestaju u rekordnom roku, a ministar financija Marko Primorac smatra da nestašice neće biti. U gostovanju na RTL-u istaknuo je nove mjere koje planiraju uvesti kako bi smanjili krizu.

- Slično su najavljivali i subjekti koji su se bavili prodajom goriva kada su ograničene marže, nitko nije zatvorio benzinske postaje - rekao je ministar.

- Obzirom na poteškoće trgovaca, kao električna energija, koju smo ovim paketom riješili, mislili smo ako to spriječimo, da će biti u mogućnosti snositi taj teret i ograničavanja cijena. Nemaju oni samo te proizvode, nego i druge i mogu ostvarivati visoke profite - kaže ministra na temu što s malim proizvođačima te jesu li oni izostavljeni u mjerama. 

OBAVIJEST BANKE SVE POKRENULA VIDEO Blokirali 813 milijuna kn, to je rekord Ureda: 'Bilo je više uplata na račun umirovljenika'

No, što ako cijene opet budu rasle, Primorac se nada kako to neće biti slučaj.

- Vlada opet ima mjere koje i to može ograničiti. Ne bi trebali povećati već sniziti jer smo im ograničili struju i druge troškove - kaže.

U novim mjeraa vlade po pitanju struje, Dalmatinci ističu kako su zakinut iz razloga  jer se oni griju samo na struju i da će ući zbog toga u skuplji razred.

ŠEF JE ŠEF Primorac se 'ulizivao' Plenkiju: 'Vi ćete dugo biti ministar...'

- Nismo mogli na bilo koji drugi način strukturirati mjeru da targetiramo svako kućanstvo, analize su pokazale da 87 posto kućanstava koristi električnu energiju ispod limita, a preostali koristi ovaj preostalih 50 posto električne energije, smatrali smo da je to dobra granica, značajno subvencionirana. Idući razred je daleko ispod tržišne cijene - kaže.

VIDEO: MINISTAR NAKON SJEDNICE Primorac: 'Sigurno neće biti dovoljno sredstava da se svima pomogne. Vremena su teška'

Prokomentirao je i porez na ekstra profit, a navodi kako nisu do kraja definirali sve elemente tog poreza.

- Imamo vremena za definiranje tog poreza, i stopu do kraja godine, porez je to koji će se naplaćivati iduće godine, na dobit 2022. godine, plaćat će se od travnja sljedeće godine - dodaje pa otkriva kako rebalans planiraju u listopadu.

Idi na 24sata

Komentari 99

  • kaius 12.09.2022.

    oštećeni smo mi svi već mnogo godina!

  • monoma1@ 12.09.2022.

    Naravno da dalmatinci nisu oštečeni,rade sve na crno.

  • gvagec 12.09.2022.

    Još recite da vam rat Rusije onoj prčiji od države ne ide na ruku. Putinu morete dići spomenik. Ovi je kao 11.9 ništa neće biti kao prije ......................

Komentiraj...
Vidi sve komentare