To je to što me zanima!

Ministar prometa: CA će morati ukinuti određeni broj linija

Jedan od razvojnih putova CA, naravno, jest i pronalazak strateškog investitora. Pokušat će se pronaći strateški partner, iako to neće biti lako, rekao je ministar
Vidi originalni članak

Ministar prometa, pomorstva i veza Siniša Hajdaš Dončić najavio je da će Croatia Airlines do završetka procesa restrukturiranja morati prizemljiti jedan zrakoplov, te ukinuti određeni broj linja, piše T-portal.

- Jedan od razvojnih putova CA, naravno, jest i pronalazak strateškog investitora. Pokušat će se pronaći strateški partner, iako to neće biti lako jer je u krizi cijelo zrakoplovno tržište u regiji -  rekao je ministar tijekom posjeta Varaždinskoj županiji i dodao da partner izvan EU može biti vlasnik do 49 posto CA. 

Ministar duboko vjeruje u spas CA, a najbolje rješenje pokušat će naći u razgovoru s Europskom komisijom i zaposlenicima. 

- Nakon toga bi u drugom ili trećem krugu pronašli i strateškog partnera kroz dokapitalizaciju ili djelomičnu privatizaciju - objasnio je ministar koji je početak nove Zračne luke u Zagrebu najavio za kraj rujan ili listopad. 

Komentirao i HAC i HŽ

Hajdaš Dončić je prokomentirao i tijek restrukturiranja HAC-a i HŽ-a. Rekao je da je HAC završio prvu fazu restrukturiranja tijekom koje je iz njega izašlo 300 zaposlenika. Dok je u HŽ-u od 17.500 ljudi već izašlo oko tri tisuće. Osim ukidanja HŽ Holdinga, u ostalim tvrtkama smanjen je broj zaposlenika. 

Ministar je podsjetio i da je dogovorena izrada studije o povezivanju hrvatskog juga koja će biti gotova u svibnju, a konačno rješenje, odnosno način povezivanja bit će dogovoren s EK-om. 

Idi na 24sata

Komentari 62

  • Hećim 23.04.2013.

    Osim ministra prometa i njegove nesposobne svite, potrebno je najuriti i 98% managmenta i marketinga CA. Pa nije prodaja letova sjedenje u kancelariji i čekanje mogućih upita....

  • polo90 22.04.2013.

    Zatvorite još i to malo što radi u hrvatskoj narod iznajmite i tako smo gladni ,pa čete valjda biti na miru ,to jest uživati blagodati koje vam jr sirotinja omogučila .A vjerujem da čete i tada imati problema jr niste se kadri o sebi brinuti .

  • rocco siffredi 22.04.2013.

    To je Plan 21 ,sve Hrvatsko uništit,dat strancima pošto poto,i stvorit nas strancima u vlastitoj državi .....gamad nesposobna......

Komentiraj...
Vidi sve komentare