Obavijesti

News

Komentari 62

Ministar prometa: CA će morati ukinuti određeni broj linija

Ministar prometa: CA će morati ukinuti određeni broj  linija
1

Jedan od razvojnih putova CA, naravno, jest i pronalazak strateškog investitora. Pokušat će se pronaći strateški partner, iako to neće biti lako, rekao je ministar

VIDEO

Ministar prometa, pomorstva i veza Siniša Hajdaš Dončić najavio je da će Croatia Airlines do završetka procesa restrukturiranja morati prizemljiti jedan zrakoplov, te ukinuti određeni broj linja, piše T-portal.

- Jedan od razvojnih putova CA, naravno, jest i pronalazak strateškog investitora. Pokušat će se pronaći strateški partner, iako to neće biti lako jer je u krizi cijelo zrakoplovno tržište u regiji -  rekao je ministar tijekom posjeta Varaždinskoj županiji i dodao da partner izvan EU može biti vlasnik do 49 posto CA. 

Ministar duboko vjeruje u spas CA, a najbolje rješenje pokušat će naći u razgovoru s Europskom komisijom i zaposlenicima. 

- Nakon toga bi u drugom ili trećem krugu pronašli i strateškog partnera kroz dokapitalizaciju ili djelomičnu privatizaciju - objasnio je ministar koji je početak nove Zračne luke u Zagrebu najavio za kraj rujan ili listopad. 

Komentirao i HAC i HŽ

Hajdaš Dončić je prokomentirao i tijek restrukturiranja HAC-a i HŽ-a. Rekao je da je HAC završio prvu fazu restrukturiranja tijekom koje je iz njega izašlo 300 zaposlenika. Dok je u HŽ-u od 17.500 ljudi već izašlo oko tri tisuće. Osim ukidanja HŽ Holdinga, u ostalim tvrtkama smanjen je broj zaposlenika. 

Ministar je podsjetio i da je dogovorena izrada studije o povezivanju hrvatskog juga koja će biti gotova u svibnju, a konačno rješenje, odnosno način povezivanja bit će dogovoren s EK-om. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 62
VIDEO

VIDEO Heroj iz Sl. Broda: Spasio je čovjeka koji je zapeo u poplavljenom podvožnjaku
NEVRIJEME U SLAVONIJI

VIDEO Heroj iz Sl. Broda: Spasio je čovjeka koji je zapeo u poplavljenom podvožnjaku

Hrvoje Mužević nedavno je preživio moždani udar, skinuo više od 50 kila, a njegova doga Darko prošlog tjedna osvajao je titule na Svjetskoj izložbu pasa

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra
PROGNOZA

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra

Promjenjivo do pretežno oblačno s mjestimičnom kišom većinom u unutrašnjosti. Češća sunčana razdoblja očekuju se na Jadranu, prognoza je DHMZ-a za petak. Subota izgleda nešto malo bolje
UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama
PROSVJED U ZAGREBU

UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama

Vatrogasci su odlučili izaći na ulice nakon što su pojedini osnivači javnih vatrogasnih postrojbi najavili zatvaranje postrojbi