To je to što me zanima!

Ministar Varga obišao hitnu ambulantu na Špancirfestu

Takve ambulante su potrebne na ovakvim manifestacijama jer je zdravlje najbitnije i treba biti sve spremno u slučaju potrebe, rekao je ministar zdravlja Siniša Varga
Vidi originalni članak

Po prvi put ove godine u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Varaždina, Gradsko društvo Crvenog križa organiziralo je na ovogodišnjem Špancirfestu ambulantu za hitne intervencije i pomoć građanima, koju je obišao i ministar zdravlja Siniša Varga. 

- Kao i svake godine Špancirfest me uvijek oduševi, jer je svake godine sve bolje i bolje i sve više posjetitelja. Naravno, moramo brinuti i za zdravstvenu stranu pa je prvi puta ove godine organizirana i ovakva ambulanta, koja rješava ozljede poput uganuća, žuljeva, visokog tlaka i slično - istaknuo je ministar Varga, dodavši da su takve ambulante potrebne na ovakvim manifestacijama jer je zdravlje najbitnije i treba biti sve spremno u slučaju potrebe da se stigne što brže i na vrijeme reagirati. 

Projekt e-karton: Nema straha od curenja podataka

Ministar Varga se osvrnuo i na pilot projekta e-karton. 

- Projekt vodi Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje u suradnji s Ericsson Nikola Tesla. E-kartonom bi se objedinili svi podaci o pacijentima čime bi se postigao bolji i točniji uvid u zdravlje pacijenata. Strah od curenja podataka ne postoji jer je sustav siguran i poštiva sve međunarodne norme sigurnosti podataka i zaštićeniji je i od bankarskog sustava - istaknuo je ministar Varga.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • najiram 10 31.08.2015.

    partija provodi u djelo u potunosti čuveni plan druga moše...."Govor Moše Pijade sa prvog zasjedanja AVNOJ-a 1942. u Bihaću objašnjava strategiju osvajanja vlasti:[4][5] ...potrebno je zato stvoriti toliko mnogo beskućnika, da ovi beskućnici budu većina u državi. Stoga mi moramo da palimo. Pripucaćemo pa ćemo se povući. Nemci nas neće naći, ali će iz osvete da pale sela. Onda će nam seljaci, koji tamo ostanu bez krova, sami doći i mi ćemo imati narod uza se pa ćemo na taj način postati gospodari situacije.Oni koji nemaju ni kuće ni zemlje ni stoke, brzo će se i sami priključiti nama, jer ćemo im obećati veliku pljačku. Teže će biti sa onima koji imaju neki posed. Njih ćemo povezati uza se predavanjima, pozorišnim predstavama i drugom propagandom... Tako ćemo postepeno proći kroz sve pokrajine. Seljak koji poseduje kuću, zemlju i stoku, radnik koji prima platu i ima hleba, za nas ništa ne vredi. Mi od njih moramo načiniti beskućnike, proletere... Samo nesrećnici postaju komunisti, zato mi moramo nesreću stvoriti, mase u očajanje baciti, mi smo smrtni neprijatelji svakog blagostanja, reda i mira..." živi užas...tko vodi državu i kako...

  • tonkica344 30.08.2015.

    Svi smo siti nesposobnosti i arogancije ovih ministara. Stvarno je vrijeme za nove ljude!

  • tonkica344 30.08.2015.

    Ovi ljudi nikako da shvate da su plaćeni da rade svoj posao!

Komentiraj...
Vidi sve komentare