News

Komentari 13

Ministar Varga obišao hitnu ambulantu na Špancirfestu

Ministar Varga obišao hitnu ambulantu na Špancirfestu

Takve ambulante su potrebne na ovakvim manifestacijama jer je zdravlje najbitnije i treba biti sve spremno u slučaju potrebe, rekao je ministar zdravlja Siniša Varga

Po prvi put ove godine u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Varaždina, Gradsko društvo Crvenog križa organiziralo je na ovogodišnjem Špancirfestu ambulantu za hitne intervencije i pomoć građanima, koju je obišao i ministar zdravlja Siniša Varga. 

- Kao i svake godine Špancirfest me uvijek oduševi, jer je svake godine sve bolje i bolje i sve više posjetitelja. Naravno, moramo brinuti i za zdravstvenu stranu pa je prvi puta ove godine organizirana i ovakva ambulanta, koja rješava ozljede poput uganuća, žuljeva, visokog tlaka i slično - istaknuo je ministar Varga, dodavši da su takve ambulante potrebne na ovakvim manifestacijama jer je zdravlje najbitnije i treba biti sve spremno u slučaju potrebe da se stigne što brže i na vrijeme reagirati. 

Projekt e-karton: Nema straha od curenja podataka

Ministar Varga se osvrnuo i na pilot projekta e-karton. 

- Projekt vodi Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje u suradnji s Ericsson Nikola Tesla. E-kartonom bi se objedinili svi podaci o pacijentima čime bi se postigao bolji i točniji uvid u zdravlje pacijenata. Strah od curenja podataka ne postoji jer je sustav siguran i poštiva sve međunarodne norme sigurnosti podataka i zaštićeniji je i od bankarskog sustava - istaknuo je ministar Varga.

Najčitaniji članci