To je to što me zanima!

'Sretni smo što hrvatski vojnik ima hrvatski donji veš i pušku'

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Mi u ministarstvu smo iznimno zadovoljni što hrvatskog vojnika možemo opremiti hrvatskim proizvodom, od donjeg veša do jurišne puške, rekao je ministar obrane
Vidi originalni članak

Ministar obrane Ante Kotromanović potpisao je 14 ugovora o nabavi vojne opreme (odjeće i obuće) za potrebe opremanja Oružanih snaga RH. Ugovore je potpisao s 21 hrvatskom tvrtkom - proizvođačima odjeće i obuće koje su pobijedile na javnom natječaju, a vrijedni su 66 milijuna kuna.

Riječ je o 175.934 odjevna predmeta, 13.735 pari vojničkih čizama, 500 kaciga, 1585 pušaka VHS-D1 i VHS-K1, te 1125 komada opreme za puške. 

- Mi u Ministarstvu smo iznimno zadovoljni što hrvatskog vojnika možemo opremiti hrvatskim proizvodom, od donjeg veša do jurišne puške. To znači da i vi, proizvođači vojne opreme, možete napraviti dobar proizvod u NATO standardu. Naša zadaća i je da se probijemo na vanjskom tržištu. U sedmogodišnjem razdoblju naša je zadaća da vam pomognemo u vašem radu - rekao je Kotromanović i zahvalio na trudu, umijeću i što podržavaju hrvatskog vojnika. Nada se i da će dobiti poslove u drugim ministarstvima.  

Žarko Popović (Kroko International) zahvalio je ministru što je okupio domaće proizvođače koji su se već dokazali na svjetskom tržištu. Alojz Šestan (Šestan Busch) također je zahvalio u ime hrvatskih proizvođača. 

- Ovo je dokaz da institucije države žele jačati svoju proizvodnju - rekao je Šestan te ministru, za Ministarstvo obrane poklonio kacigu s hrvatskom šahovnicom. 

Idi na 24sata

Komentari 68

  • Kopular 19.01.2014.

    Hrvatska bi trebala izaći iz NATO-a, u koji je nedemokratski ušla po Sanaderovom naređenju. A nakon toga proglasiti vojnu neutralnost. Mi ne držimo nikome stranu, dođite svi koji želite kod nas, na hrvatski Jadran na godišnji odmor u miru i ljubavi. Imamo 35 000 policajaca, pa to je cijela vojska.

  • miko2312 19.01.2014.

    pa autorice clanka sto ste promjenili naslov clanka hehehe dobra vam je ova, mislim da bi vam bilo jeftinije kupiti neku uvoznu opremu za vase vojnike jer ta ce vas kostati puno, kao i sve ostale hrvatske proizvode u hrvatskoj su preskupi a uvozni proizvodi jeftini u trgovinama hehehe, ja u hrvatskoj kupovo jedan keks za 15 kuna a u inozemstvu(nije bona ni srbija ni slovenija vec drzava udaljena 10k km zracnom linijom) preracunato u kune 5 kuna hahaha, to je ramota isto kao i vegetu i sve hr proizvode, digli ste cjene domacih proizvoda u nebo a uvozno sve spustili na zemlju, eto vam objasnjnje zasto je ovaj lik sretan sto ce kupit hr opremu hehe jer ce ga kostati vise i vise ce moci ti minitri da zavrnu hahaha

  • ćazim_1 18.01.2014.

    Ministre, ne kaže se VEŠ nego rublje !

Komentiraj...
Vidi sve komentare