To je to što me zanima!

Ministarstvo: Bilo bi dobro da zastupnik Mlinarić prestane manipulirati i obmanjivati

Mlinarić je za Zakon o civilnim stradalnicima iz Domovinskog rata rekao da je to 'jako opasan zakon koji će izjednačiti žrtvu i agresora' te je premijera pozvao da ga povuče
Vidi originalni članak

Iz Ministarstva hrvatskih branitelja reagirali su u nedjelju na jučerašnju objavu zastupnika Stipe Mlinarića iz Domovinskog pokreta na Facebook profilu poručivši mu da prestane svjesno manipulirati i obmanjivati javnost jer za svoje tvrdnje i teze nema nikakvih argumenata niti dokaza.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Reakcija tog ministarstva je uslijedila nakon Mlinarićeve optužbe da su u njemu "opsjenari koji lažu, zamjenjuju teze i varaju svoje birače".

Mlinarić je i u Saboru kritizirao Zakon o civilnim stradalnicima iz Domovinskog rata rekavši da je to "jako opasan zakon koji će izjednačiti žrtvu i agresora" te je premijera pozvao da ga povuče i da podigne tužbu protiv Srbije, od koje treba i naplatiti odštetu srpskim žrtvama.

Pamfletom je također ocijenio raniju reakciju Ministarstva hrvatskih branitelja da "kad Zakon o civilnim stradalnicima naziva izdajom nacionalnih interesa - želeći spriječiti njegovo donošenje - zapravo ide na ruku onima koji samo deklarativno podržavaju ovaj zakon, a u biti bi mijenjali njegove ključne odredbe".

- Saborski zastupnik Stipo Mlinarić u nevjerici se sablažnjava nad reagiranjem Ministarstva hrvatskih branitelja, nazivajući ga pamfletom. Ne znamo gdje je bio proteklih godina i ne sjećamo se da je ikada prije tako gorljivo branio hrvatske branitelje i nacionalne interese, dok danas kao saborski zastupnik javno vrijeđa i lažno optužuje, ne prezajući ni od najnižih uvreda koje upućuje - poručili su iz tog ministarstva u nedjelju.

Ustvrdili su i kako Mlinarić, osim što neutemeljeno proziva, neargumentirano optužuje i bezobzirno vrijeđa, sada i docira, pojašnjavajući i njima i javnosti što je teza, a što činjenica.

- Pa kad već zna razliku, onda mu je jasno da bi svoju neutemeljenu tezu o tisućama agresora koji će primati nekakvu mirovinu u Hrvatskoj temeljem ovog Zakona trebao dokazati, verificirati ili obraniti. A nije, ne može i neće - dodali su.

Iz Ministarstva hrvatskih branitelja istaknuli su da se Zakonom o civilnim stradalnicima iz Domovinskog rata ne reguliraju mirovine, "što bi saborski zastupnik trebao znati".

- Samo za njega i ovom prilikom ponavljamo kako statuse i prava neće moći ostvariti pripadnici, pomagači ili suradnici neprijateljskih vojnih i paravojnih postrojbi koji su sudjelovali u oružanoj agresiji na Hrvatsku, kao ni njihovi pomagači, niti članovi njihovih obitelji temeljem njihova stradavanja - poručili su iz Ministarstva hrvatskih branitelja i ocijenili lažnom Mlinarićevu tvrdnju kako će se tim zakonom obeštetiti srpske agresore na Hrvatsku.

- Nikakva obeštećenja nisu predviđena niti propisana, a prava iz Zakona moći će koristiti samo oni koji status civilnog stradalnika dokažu u upravnom postupku - istaknuli su.

- Ako ne vjeruje nama, zašto se oglušuje na vapaje koji dolaze iz udruga hrvatskih civilnih stradalnika iz Domovinskog rata, s kojima smo pripremali ovaj Zakon i koji su i sami inzistirali na zaprekama za zlouporabu prava od strane agresora i neprijatelja Hrvatske? Ili misli da oni ne znaju čitati Zakon i prepoznati opasnosti koje navodno vrebaju - upitali su.

'VIDIM DA SI NEKI VELIKI FRAJER' Stipo Mlinarić Ćipe Milanoviću: 'S Blagom Zadrom sam branio Vukovar, što si ti napravio?'

Na upit Mlinarića zašto Ministarstvo branitelja mijenja i donosi zakone 30 godina nakon muke hrvatskih branitelja i civilnih žrtava i tvrdnju da je to trebalo biti odavno riješeno, kažu da je on, istodobno, među najglasnijim protivnicima Zakona o civilnim stradalnicima iz Domovinskog rata. 

- Iz respekta prema svim hrvatskim braniteljima, žrtvama i njihovim obiteljima, bilo bi dobro da zastupnik Mlinarić prestane svjesno manipulirati i obmanjivati javnost jer za svoje tvrdnje i teze nema nikakvih argumenata niti dokaza. Ali ima obraza bespoštedno napadati one koji danonoćno rade za hrvatske branitelje i stradalnike Domovinskog rata - stoji u priopćenju.

JUNAKINJA DOMOVINSKOG RATA Prije 13 godina umrla je Majka Hrabrost: Četnici su joj mučili i ubili četiri sina u Vukovaru

Podsjetili su i da su svi zakoni pripremani u partnerstvu i suradnji s braniteljskim i stradalničkim udrugama – kako Zakon o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji i Zakon o osobama nestalim u Domovinskom ratu, tako i Zakon o civilnim stradalnicima iz Domovinskog rata.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • zagorska puntarica opet 11.07.2021.

    Tocno.

  • Tko sere 11.07.2021.

    Ako se ne varam Mlinarić je reka da ne postoji javni registar agresora. Tako da bi to pravo moga ostvarit bilo ko, isto ko i lažne braniteljske mirovine.

  • zagorska puntarica opet 11.07.2021.

    Svaka rijec mu je na mjestu, i zalosno je da vam se uopce treba govoriti tko vam drzi nit prevage u vladi. Dok su njega prebijali, di ste vi bili? Di ste vi branitelji iz Savske, sad kad je frka? OVO je vas suborac koji se ne boji prozvati nepravdu. ČIME su vam zavezali usta?

Komentiraj...
Vidi sve komentare