To je to što me zanima!

Ministarstvo financija: Banke mogu same određivati kamate

Dodaju da su vjerovnici ovlašteni samostalno definirati parametar promjenjivosti kamate izborom između Zakonom definiranih i taksativno navedenih parametara
Vidi originalni članak

Banke nisu u obvezi postići dogovor sa svakim pojedinim dužnikom oko izbora parametra i utvrđivanja fiksnog dijela kamatne stope te zaključivati pojedinačne dodatke ugovorima o kreditu u kojima će biti ugovoreni elementi na temelju kojih se izračunava promjenjiva kamatna stopa, stoji u priopćenju koje je na svojim internetskim stranicama objavilo Ministarstvo financija. 

Dodaju kako su vjerovnici, odnosno banke, ovlašteni samostalno definirati parametar promjenjivosti kamatne stope izborom između Zakonom definiranih i taksativno navedenih parametara te utvrditi fiksni dio kamatne stope i o istome izvijestiti dužnike. 

Idi na 24sata

Komentari 27

  • Drazen Sulimanec 16.01.2014.

    Da one mogu mjenjati Kamatu (koeficijnet zarade) ali isto je tako potrebno reguliratii UGOVORNU Obvezu sa svojim Komitentima, Ugovor ima dvije strane i dakako dva potpisa (ili ne)

  • Gadus 15.01.2014.

    Ako sam točno shvatio: "poduzetnik" koji posuđuje novce i sam određuje kamatu je kamatar ili zelenaš i ganja ga policija. Ako to isto radi nekoliko njih udruženih u dioničko društvo onda se zovu banka i ugledni su u društvu. Super.

  • UvijekRealan 15.01.2014.

    ljudi moji niti do sada nitko nije mislio na nas, samo smo sada više toga svjesni i o tome se piše. mislili su uvijek kako se dodvoriti bankam da oni dobiju velike povoljne kredite, a što su krediti nepovoljni za građane to nije njihov problem niti se zadužuju u velikoj kamati kao mi. možda nije lako izvediovo svima, ali mene ove banke derikože neće vidjeti kao korisnika kredita.

Komentiraj...
Vidi sve komentare