To je to što me zanima!

Ministarstvo financija izdalo 313 mil. kn trezorskih zapisa

Ministarstvo je na upis ponudilo 600 milijuna kuna vrijedne 'trezorce', dok su financijske institucije podastrle ponude u vrijednosti od 326 milijuna kuna. Ministarstvo je većinu ponuda prihvatilo
Vidi originalni članak

Ministarstvo financija u utorak je na aukciji izdalo 313 milijuna kuna trezorskih zapisa, znatno manje od plana, ali po i dalje niskim kamatnim stopama.

Ministarstvo je na upis ponudilo 600 milijuna kuna vrijedne 'trezorce', dok su financijske institucije podastrle ponude u vrijednosti od 326 milijuna kuna. Ministarstvo je većinu ponuda prihvatilo.

Kunski trezorski zapisi s rokom dospijeća od 182 dana izdani su u iznosu od 200 milijuna kuna, po prosječnoj kamatnoj stopi od 0,06 posto.

Izdano je i 113 milijuna kunskih trezorskih zapisa s rokom dospijeća od godinu dana, po prosječnoj kamatnoj stopi od 0,09 posto, istoj kao i na prethodnim aukcijama.

Nakon današnjeg izdanja trezorskih zapisa, uz istovremeno dospijeće 643 milijuna kuna vrijednih zapisa, saldo upisanih 'trezoraca' smanjuje se za 330 milijuna kuna, na 18,234 milijarde kuna.

Sljedeća aukcija održat će se 26. lipnja putem Bloomberg aukcijskog sustava (BAS).

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Le...Go... 05.06.2018.

    Zašto izdaju te zapise ako je proračun u suficitu. Bojim se ja da će RH završiti kao Agrokor.

Komentiraj...
Vidi sve komentare