To je to što me zanima!

Ministarstvo gospodarstva tuži Bandića zbog novih fontana

U ministarstvu smatraju da je ugovor za gradnju fontana sklopljen nezakonito, a ako dobiju spor Gradu prijeti kazna od 50.000 do milijun kuna. Kazna prijeti i Bandiću
Vidi originalni članak

Ministarstvo gospodarstva je na prekršajnom sudu u Zagrebu podnijelo tužbu protiv Grada Zagreba i gradonačelnika Milana Bandića zbog, tvrde, nezakonite gradnje pothodnika i fontane kod zgrade Nacionalne i sveučilišne knjižnice, javlja Media Servis.

U ministarstvu smatraju da je ugovor za gradnju fontana sklopljen nezakonito, a ako dobiju spor Gradu prijeti kazna od 50.000 do milijun kuna, dok će gradonačelnik platiti od 10.000 do 100.000 kuna.

Podsjetimo, Bandić je u nedjelju 23. prosinca u rad pustio sustav fontana vrijedan 18,4 milijuna kuna koji je od početka gradnje izazivao sukobe. Iduće godine u istom će se nizu srediti još tri fontane, a tijekom otvaranja Bandić nije skidao osmijeh s lica, unatoč okupljenim aktivistima koji su mu prigovarali zbog gradnje fontana. 

Idi na 24sata

Komentari 231

  • Hasenfefer 07.01.2013.

    Kako nemam vremena pratiti, kako stojimo s mojom prijavom za kriminalca Bandića. Ako misli da ću samo tako odustati, uzaludan ti trud sviraču. Ajde, ako smatraš da ne govorim istinu lijepo me prijavi. Ja bi molio Uskok da se pokrene, ako bute odjednom digli sve optužnice protiv dotičnog gospodina......, pa prije bumo ušli u EU. Unaprijed zahvaljujem, Ulični svirač sa štapom, Damir Bosnar dipl. inž. kemijske tehnologije

  • ludom 07.01.2013.

    Bog će vam (valjda) svima oprostiti jer ne znate što radite.

  • Rinna 07.01.2013.

    Zašto ne postaviti hrpu kontejnera uz fontanu da turisti dobiju pravu sliku grada? Građani koji žive u metropolama koje grade ovakve luksuzne stvari imaju uređena ravnopravna ljudska, socijalna i radna prava. Ovo je šaka u oko svim građanima Zagreba koji nisu dio rodbinsko-prijateljski-"poslovnog" miljea. Gradonačelniku su bitniji turisti od građana, a najbitniji su mu "njegovi" i on sam sebi,ljepotan. Svatko bi bio sposoban s toliko novca informirati se o uređenju svjetskih gradova ili čak sam smisliti nešto spektakularno. Ali nije svatko sposoban pokrasti toliko novaca i još to koristiti za vlastitu promociju.

Komentiraj...
Vidi sve komentare