To je to što me zanima!

Ministarstvo: Javnost dobiva pogrešno interpretirane brojke

Iz Ministarstva ističu kako se u posljednja četiri mjeseca poduzeti konkretni koraci kako bi se riješio problem onečišćenja zraka u S. Brodu. Rafinerija ide u remont
Vidi originalni članak

Javnosti se plasiraju neispravno interpretirani podaci o izmjerama plinova u zraku te da se sukladno Zakonu o zaštiti zraka ocjenjivanje kvalitete zraka obavlja na temelju rezultata mjerenja onečišćujućih tvari tijekom najmanje jedne godine mjerenja, priopćilo je Ministarstvo zaštite okoliša i prirode nakon objave podataka o koncentraciji benzena u zraku na internetskim stranicama Slavonskog Broda. 

Iz Ministarstva ističu kako su u posljednja četiri mjeseca poduzeti konkretni koraci kako bi se riješio problem onečišćenja zraka u Slavonskom Brodu. 

Tvrde kako je od Uprave Rafinerije nafte Bosanski Brod stigla potvrda kako prije predviđenog roka kreće remont rafinerije. Rad će biti obustavljen od 10. studenog do 31. prosinca 2012. godine. 

Na stranicama Grada objavljeno je da je u nedjelju u 9 sati koncentracija benzena u zraku bila 16,4 mikrograma po prostornom metru te da, iako je u 10 sati mjerna postaja u Slavonskom Brodu zabilježila smanjenje koncentracije benzena na 6,4 mikrograma po prostornom metru, satne vrijednosti i dalje prelaze dopuštenu godišnju koncentraciju od 5 mikrograma po prostornom metru.

Idi na 24sata

Komentari 20

  • Ray Barone 05.11.2012.

    U planu je rješavanje ovog problema taman do idućih izbora...

  • MALA RAJA 05.11.2012.

    ...A što vi možete s obzirom na to da je rafinerija u susjednoj državi...podić zavjestu..što ????ne lažite i ne obecavajte nemoguce...!!!

  • matooo 05.11.2012.

    lizemo guzicu slovencima pa im damo more pa im oprostimo dug. lizemo guzicu bih pa im hocemo dati nase kopno sad u sklopu toga lizemo guzicu srbima pa im necemo reci da zagaduju zrak i naravno sve to da mi nebi imali sankcije eu ma jebala vas eu daj vise budite politicari a manje placipicke koje se boje reci ono sto misle jeste vi bili ikako u slav brodu i osjetili taj smrad? jeste lijegali s tim smradom i budili se ne jer vi niste iz slav broda vi ste iz metropole...vi ste sramota ovoga naroda jer se za nista neznate izboriti za stolom vec se za sve izborite na stolu rasirenih nogu

Komentiraj...
Vidi sve komentare