To je to što me zanima!

'Ministarstvo nije previše platilo WC od 840.000 kn'

Tvrtka Forset naplatila je 840.000 kn za uređenje tri zahoda u Ministarstvu gospodarstva, no, kažu da je riječ o realnoj cijeni za obavljeni posao
Vidi originalni članak

Tvrtka Forset demantirala je napise kako je ugovor s Ministarstvom gospodarstva za obavljanje poslova preventivne protupožarne zaštite dobila bez javnog natječaja. Novi list je prije tjedan dana pisao kako nije poznato tko je potpisao ugovor s Forsetom za vrijeme ministra Branka Vukelića, a ni bivši ministar Damir Polančec nije znao odgovoriti na to pitanje. Tvrtka pak tvrdi da su svi ministri gospodarstva pa i Polančec, potpisivali ugovore s tvrtkom te da je Forset sve ugovore dobio u postupku nadmetanja kao najsposobniji ponuđač sa najnižom cijenom. Po pisanju lista, Forset je Ministarstvu uređivao tri sanitarna čvora za 840.000 kuna, te je u 2008. godini dobio 2,46 milijuna kuna više od ugovorom predviđenog iznosa. Forset pak na to odgovara da je riječ o sanitarnim čvorovima površine 150 metara kvadratnih, starih 40 godina, koje je u potpunosti trebalo obnoviti. Tvrde i da je neistinito da su bili preplaćeni te da su te da su dobili iznos predviđen ugovorom. Odbacuju bilo kakvu povezanost s političarima i strankama, iako su 2008. HDZ-u donirali 100.000 kuna, ali ne zbog 'izvlačenja novca' nego da bi donirali stranku 'kao takvu'. HDZ im je taj novac vratio, ali ne zbog neispunjavanja obaveza prema zaposlenicima i državnim institucijama, kako se pisalo, nego zbog moguće negativne konotacije poslovanja s državnim institucijama nakon članka u jednim novinama o popisu donatora HDZ-a koji posluju s državom.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • mala marijana 27.01.2010.

    Do jučer su te seljačine pišale iza šmreke ili u poljskom zahodu!!!

  • šicika 27.01.2010.

    Do jučer su sva ta \"gospoda\" pišala u čučavce a danas im tribaju zlatni wc i toaletni papir s liszićima zlata ali seljačina ostaje seljačina kako god pišala.

  • user_36809 27.01.2010.

    i kako ja kao obicni smrtnik mogu pokrenut ikakav biznis... narucim isti proizvod kao neki Ibro mogu ga prodavat po 20kn sa 100% zarade, ponudim ga i odj3bu me, zasto??? jer je Polancec i njemu slicni potpisao ugovor sa Ibrom- (sused,rodjak,stranacki kolega) da se taj isti proizvod kupuje od njega po cjeni od 385kn a moj isti taj za 20kn nevalja... marššššššššššššš dodje mi da se bacim s balkona kad vidim gdje zivim i s kim,a nemam kud.

Komentiraj...
Vidi sve komentare