To je to što me zanima!

Ministarstvo: Ovako se treba marihuana koristiti kao lijek

Ministarstvo zdravlja objavilo je na svojoj web stranici ključne dokumente o tome kako se točno indijska konoplja primjenjuje u liječenju određenih bolesti
Vidi originalni članak

Ključni dokumenti o tome kako se indijska konoplja primjenjuje u liječenju te popis indikacija o djelovanju kanabinoida objavljeni su na web stranici Ministarstva zdravlja.

Naime, pripravci na bazi indijske konoplje bit će dostupni u sljedećim slučajevima: Za olakšavanje simptoma multiple skleroze, malignih bolesti, HIV/AIDS-a te u slučaju Dravetovog sindroma. Neće se primjenjivati u olakšavanju simptoma psihijatrijskih poremećaja i drugih neuroloških tegoba 

Inače, u Ministarstvu zdravlja je još 20. siječnja osnovano stručno Povjerenstvo od 10 članova  za analizu i preporuke primjene indijske konoplje i kanabinoida u medicinske svrhe, a cilj mu je istražiti mogućnosti primjene indijske konoplje, odnosno kanabinoida kod teško oboljelih kojima takva terapija može pomoći u liječenju. 

Šef Povjerenstva je doc.dr Ognjen Brborović s Katedre za socijalnu medicinu i organizaciju zdravstvene zaštite Medicinskog fakulteta u Zagrebu.

Idi na 24sata

Komentari 62

  • Tanjavan der Linden 18.08.2015.

    Upravo kod psihički probleme mariuhana odlično djeluje! Kad naše biseri u Min. Zdravlja i u Min. Financije to shvate bit će nama svima Veterane a i država puno bolje... Ja se ovako liječim, ne trošim alkohol niti lijekove za PTSP! Ali teško je pogledati kako druge države to reguliraju..npr. Nizozemskoj. R. v.d. Linden.

  • Dracubecca 15.08.2015.

    Ne vjerujem nista dok ne vidim Kolindu s jointom

  • pešekan051 13.08.2015.

    Treba ovu svetu biljku legalizirat u sve svrhe!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare