To je to što me zanima!

Ministarstvo: Pritvorene Hrvate posjetit će veleposlanik, otkrili kad se čeka ročište o zatvoru

Ukupno 97 uhićenih hrvatskih državljana (svi osim hospitalizirane osobe) jučer je izvedeno na ispitivanje, odnosno davanje iskaza, pred državnim odvjetnikom, navode iz Ministarstva vanjskih poslova
Vidi originalni članak

U neredima navijačkih skupina u Ateni, u kojima je uhićeno 98 hrvatskih državljana, od kojih je 5 bilo hospitalizirano, trenutno se na bolničkom liječenju nalazi još jedan hrvatski državljanin, izvijestili su u četvrtak iz Ministarstva vanjskih poslova.

Od navedenih 98 ljudi, pet je naknadno uhićeno pri pokušaju izlaska iz Grčke.

UŽIVO IZ ATENE Hrvate optužili za sudjelovanje u zločinačkoj organizaciji...

Ukupno 97 uhićenih hrvatskih državljana (svi osim hospitalizirane osobe) jučer je izvedeno na ispitivanje, odnosno davanje iskaza, pred državnim odvjetnikom. Nakon davanja iskaza državnom odvjetniku i istražnom sucu, donijet će se prijedlog o održavanju ročišta za odlučivanje o istražnome zatvoru, navode.

Sukladno dobivenim informacijama, u subotu, a najkasnije u nedjelju predviđeno je održavanje navedenog ročišta.

Uhićenima je dodijeljen odvjetnik po službenoj dužnosti i prevoditelj, a slobodni su angažirati i vlastite odvjetnike. Ročište za odlučivanje o istražnom zatvoru je tajno i nije dopuštena prisutnost Veleposlanstva RH u Ateni, priopćili su.

KOLUMNA: TOMISLAV KLAUŠKI Jesu li BBB danas išta više od desničarske, ekstremističke, pa čak i paravojne organizacije?

Pritvorene hrvatske državljane u četvrtak će posjetiti veleposlanik Aleksandar Sunko. 

Veleposlanstvo RH u Ateni u stalnom je kontaktu s nadležnim grčkim tijelima te stoji na raspolaganju za svu potrebnu konzularnu i drugu pomoć, u okviru svoje nadležnosti.

 

Idi na 24sata

Komentari 26

  • Wally - Gator 10.08.2023.

    Ne bih se baš složio sa el prezidenteom i svima onima koji govore da smo slučajna država. Ali ozbiljna država svakako nismo. Jer da jesmo, prilikom posjete tim "akademicima" dolje, veleposlanik bi im uručio i optužnicu hrvatskih sudova zbog kaznenog djela protiv ugleda i časti republike Hrvatske. A ako ovo što se dolje dogodilo to nije, onda ne znam šta je povreda ugleda RH.

  • Tko 2€r€ 10.08.2023.

    Veleposlanik navija za najveći hrvatski nogometni klub, zato je i ćeka tako dugo da posjeti BBB. Da mu nije to posa, ne bi ni doša. Da je u pitanju najstarija navijačka skupina u Europi doša bi odma 😍

  • Akona 10.08.2023.

    Optuženi su kao-zločinačka organizacija tj mafija,bili su do zuba naoružani i to na prostoru-tuđe države....

Komentiraj...
Vidi sve komentare