Obavijesti

Sport

Komentari 234

Hrvate optužili za sudjelovanje u zločinačkoj organizaciji...

Hrvate optužili za sudjelovanje u zločinačkoj organizaciji...

Pratite sve informacije vezane uz slučaj Hrvata koje se sumnjiči da su sudjelovali u neredima u Ateni u kojima je jedna osoba izgubila život

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Uhićeni Boysi skrivali lica dok su ih dovodili na sud u Ateni: 'Magarci, kreteni' vikali su im 00:35
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
, Atena
Sortiranje događaja
VELEPOSLANIK POSJETIO BOYSE

Aleksandar Sukno, hrvatski veleposlanik u Ateni, posjetio je hrvatske navijače u zatvoru. Više pročitajte OVDJE 

KOHORTA UZ BOYSE

Bad Blue Boysi su objavili priopćenje u kojem su se požalili na tretman svojih članova u atenskom zatvoru, a uz navijače Dinama stali su i navijači Osijeka. Kohorta je objavila priopćenje, a možete ga pročitati OVDJE

PRED SUDOM

Hrvatski državljani koji su sudjelovali u huliganskom okršaju u Ateni dovedeni su na sud u grčkoj prijestolnici, a kako piše Jutarnji list, među njima su i neka policiji otprije poznata imena. Više pročitajte OVDJE 

POSJETIT ĆE IH VELEPOSLANIK

U neredima navijačkih skupina u Ateni, u kojima je uhićeno 98 hrvatskih državljana, od kojih je 5 bilo hospitalizirano, trenutno se na bolničkom liječenju nalazi još jedan hrvatski državljanin. Od navedenih 98 osoba, 5 je naknadno uhićeno pri pokušaju izlaska iz Grčke.

Ukupno 97 uhićenih hrvatskih državljana (svi osim hospitalizirane osobe) jučer je izvedeno na ispitivanje, odnosno davanje iskaza, pred državnim odvjetnikom. Nakon davanja iskaza državnom odvjetniku i istražnom sucu, donijet će se prijedlog o održavanju ročišta za odlučivanje o istražnome zatvoru. Sukladno dobivenim informacijama, u subotu, a najkasnije u nedjelju predviđeno je održavanje navedenog ročišta. Uhićenima je dodijeljen odvjetnik po službenoj dužnosti i prevoditelj, a slobodni su angažirati i vlastite odvjetnike. Ročište za odlučivanje o istražnom zatvoru je tajno i nije dopuštena prisutnost Veleposlanstva RH u Ateni.

Veleposlanik RH u Ateni g. Sunko posjetit će danas hrvatske državljane koji su u pritvoru. Veleposlanstvo RH u Ateni u stalnom je kontaktu s nadležnim grčkim tijelima te stoji na raspolaganju za svu potrebnu konzularnu i drugu pomoć, u okviru svoje nadležnosti.

ZA ŠTO SU HRVATI OPTUŽENI?

Grčka policija uhitila je 104 huligana koja su sudjelovala u ponedjeljak navečer u masovnoj tučnjavi ispred stadiona AEK-a gdje je život izgubio navijač AEK-a Michalis Katsouris, a među njima su 97 hrvatskih državljanina. U srijedu ujutro pojavili su se pred sudom, skrivali su lica dok su ulazili u prostorije, a grčko tužiteljstvo je protiv svih podignulo optužnicu. Određen im je istražni zatvor. 

Tereti ih se za četiri kaznena djela (ubojstvo s namjerom, sudjelovanje u zločinačkoj organizaciji, eksplozija i posjedovanje eksploziv) te sedam prekršaja (narušavanje mira, opasne tjelesne ozljede počinjene iu pokušaju, propadanje strane imovine, podmićivanje, ilegalno nošenje oružja, korištenje oružja i posjedovanje baklji).

Više pročitajte OVDJE

Komentari 234