To je to što me zanima!

Ministarstvo: Šteta što Stanišić i Simatović nisu osuđeni za sve ono za što su krivi u Hrvatskoj

Ostali sudionici tog udruženog zločinačkog pothvata su Slobodan Milošević, Milan Martić, Milan Babić, Goran Hadžić, Radovan Karadžić, Ratko Mladić, Momčilo Krajišnik, Biljana Plavšić i Željko Ražnatović
Vidi originalni članak

Ministarstvo pravosuđa i uprave izrazilo je u srijedu žaljenje što Jovica Stanišić i Franko Simatović nisu osuđeni za sve zločine koje su počinili na teritoriju Hrvatske, podsjećajući da se radi se o najtežim i najokrutnijim zločinima velikosrpskog režima u Vukovaru i Škabrnji.

POKVARIO SE ZRAKOPLOV Milanović: 'Trebao sam biti u Londonu, na krunidbi nekog tko nije naš kralj. Ipak sam u Splitu'

Žalbeno vijeće Međunarodnog rezidualnog mehanizma za kaznene sudove preinačilo je presudu raspravnog vijeća i pravomoćno osudilo Stanišića i Simatović za zločine počinjene na teritoriju BiH, kao i za ubojstvo civila u Daljskoj Planini u Hrvatskoj u lipnju 1992. na 15 godina zatvora.

Presudom žalbenog vijeća utvrđeno je da su, kao sudionici udruženog zločinačkog pothvata, visoki dužnosnici srbijanske Službe državne sigurnosti Stanišić i Simatović krivi za etničko čišćenje nesrpskog stanovništva u BiH i Hrvatskoj.

UHITILI GA NA GRANICI FOTO Sude mu u Osijeku: Ovo je bivši potpukovnik JNA kojeg sumnjiče da je mučio Hrvate

Ostali sudionici tog udruženog zločinačkog pothvata su Slobodan Milošević, Milan Martić, Milan Babić, Goran Hadžić, Radovan Karadžić, Ratko Mladić, Momčilo Krajišnik, Biljana Plavšić i Željko Ražnatović (Arkan).

Ministarstvo pravosuđa podsjeća da je postojanje udruženog zločinačkog poduhvata za zločine u Hrvatskoj utvrđeno i u presudama protiv Milana Babića i Milana Martića u kojima su uz najviše dužnosnike Srbije, predvođene Slobodanom Miloševićem, sudjelovali i Stanišić i Simatović.

 

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Heroj Oluje 31.05.2023.

    Jeli se to samo meni čini da većini tih srbočetničkih zločinaca nije sudjeno za zločine počinjene u Hrvatskoj ?? ! Barem NE na način koji bi to trebalo biti , a počeo sam sumnjati da je razlog tome i koalicija Pupovac - HDZ te "trgovanje " po kojem se ni nestali ne pronalaze ni nakon posjete vučića Zagrebu na poziv ex Predsjednice KGK !!

  • Matej22☮ 31.05.2023.

    Kekica poslušati na YouTubeu pa će vam sve biti jasno

Komentiraj...
Vidi sve komentare