To je to što me zanima!

Ministarstvo uprave odobrilo je referendum o igralištu na Srđu

Grad Dubrovnik mora u roku od 30 dana raspisati referendum, a žalba na rješenje nije moguća nego samo pokretanje Upravnog spora pred Visokim upravnim sudom
Vidi originalni članak

Ministarstvo uprave je donijelo odluku da je Prijedlog za raspisivanje referenduma od 20. veljače 2013. godine, koji je dostavljen od Gradskog vijeća Grada Dubrovnika, ispravan. 

Prijedlog je sadržavao pitanje "Jeste li za usvajanje Urbanističkog plana uređenja kojim se, uz izgradnju igrališta za golf, dozvoljava i izgradnja smještajnih kapaciteta s ležajevima (vila, hotela i apartmana) na platou brda Srđ", a skupljeno je 9.085 potpisa, što čini više od 22,5 posto ukupnog broja birača u Dubrovniku. 

To znači da Grad Dubrovnik mora u roku od 30 dana raspisati referendum, a žalba na rješenje nije moguća nego samo pokretanje Upravnog spora pred Visokim upravnim sudom.

Tvrtka "Razvoj golf", koja je investitor projekta na Srđu, htjela je dovesti u pitanje zakonitost referenduma te su tvrdili da je pitanje - nezakonito.

>>> Odluku Ministarstva pročitajte OVDJE

Idi na 24sata

Komentari 61

  • DJDJ_1 28.03.2013.

    nisam bio gore...ali sta god se tamo napravi bit ce + i imat ce kao sto kazes pogled....bolje da se legu zmijurine i slicne zivotinje ...bas te priga ako buse nepuše tebi bura nego bogatim biserima koji igraju

  • leoirex 28.03.2013.

    Predlažem da se sve ovo što je u planu izgradi negdje u Zagorju, Međimurju ili Podravini, ali da sav novac od zarade ide u Dubrovnik. To je valjda mogućnost kojom bi Dubrovčani bili zadovoljni.

  • WOMANIZER 27.03.2013.

    građani imaju pravo glasa u vezi grada u kojemu žive, imate moju podršku!

Komentiraj...
Vidi sve komentare