To je to što me zanima!

Ministarstvo vanjskih poslova: Nismo sudjelovali u postupku posvojenja djece u Kongu...

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović potvrdio je u petak kako su djeca iz Konga, koju su u Zambiji posvojila četiri hrvatska para naknadno uhićena zbog sumnje u trgovanje ljudima, imala hrvatske dokumente.
Vidi originalni članak

Ministarstvo vanjskih poslova, odnosno hrvatsko veleposlanstvo u Južnoj Africi koje pokriva Zambiju, nije sudjelovalo u postupku izdavanja dokumenata niti u bilo kojem drugom postupku posvojenja kongoanske djece zbog kojih su uhićeni hrvatski državljani u Zambiji, izjavio je u subotu ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman.

Rekao je da hrvatske vlasti istražuju slučaj posvajanja djece iz DR Konga zbog čega su u zatvoru u Zambiji završila četiri para iz Hrvatske, te da je osnovana i radna skupina koja se bavi tim slučajem.

HRVATI U ZAMBIJSKOM PRITVORU Država istražuje: Otkud djeci iz Konga hrvatski dokumenti?

Osmero hrvatskih državljana nalazi se u pritvoru u Zambiji zbog sumnje u valjanost dokumenata o posvojenju maloljetne kongoanske djece.

Potpredsjednik vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović potvrdio je u petak kako su djeca iz Konga, koju su u Zambiji posvojila četiri hrvatska para naknadno uhićena zbog sumnje u trgovanje ljudima, imala hrvatske dokumente.

UHIĆENA ČETIRI HRVATSKA PARA Detaljno se istražuje posvajanje djece u Kongu, uključena i SOA

"MVEP, odnosno naše veleposlanstvo u Južnoj Africi, niti je sudjelovalo u građanskom postupku izdavanja dokumenata niti je sudjelovalo u bilo kakvom postupku posvojenja djece", istaknuo je Grlić Radman u izjavi novinarima na zagrebačkoj špici na Silvestrovo.

SUMNJA NA TRGOVINU LJUDIMA Hrvatima uhićenim u Zambiji veleposlanstvo je dostavilo hranu, lijekove i potrepštine

Kazao je da ne može iznijeti druge informacije vezano uz optužnicu jer je istraga tamošnjih vlasti još u tijeku, te da se pritvorenim Hrvatima pruža konzularna pomoć.

KOLUMNA: BOJANA MRVOŠ PAVIĆ Da je u Hrvatskoj proces posvajanja lakši, ne bi dolazilo do rizičnih odlazaka u Afriku

Grlić Radman je izrazio sućut u povodu smrti umirovljenog pape Benedikta XVI. Rekao je da je papa emeritus jako volio Hrvatsku koju je posjetio 2011. i tada je zagovarao njezin ulazak u EU.

ZAŠTO SU UHITILI OSMERO HRVATA? Zbog dugotrajnog posvajanja djece u Hrvatskoj, odlazi se u Afriku. To može biti rizično...

Posljednjeg dana ove godine ministar je komentirao i predsjednika Zorana Milanovića rekavši kako valjda jedini od europskih čelnika "nije bio u Ukrajini, nije nazvao predsjednika Ukrajine, nije nikada javno osudio agresiju Rusije na Ukrajinu".

Poželio mu je da u Novoj godini bude konstruktivan a ne kao u ovoj "destruktivan".

IŠLI POSVOJITI DJECU Ministarstvo prati slučaj, osam uhićenih Hrvata u Zambiji je posjetio i radnik veleposlanstva

Idi na 24sata

Komentari 8

  • ravno1 03.01.2023.

    S obzirom da postoji vrlo velika vjerojatnost da su dokumenti 180-tero djece iz Konga falsificirani, jedino rješenje je da se sva djeca vrate u Kongo, roditelji primjereno kazne i da se primjereno, visokim kaznama, kazne svi ministri u čijim resorima vlada anarhija i kriminal. Bez kazne ne smije ostati ni Plenković. On je najodgovorniji za sav taj kriminal i takvu kaznu mora dobiti.

  • wutang 01.01.2023.

    Ovo je dokaz da smo Afrika sa strujom! Zuluzeovci iz Hr se sada bubnjanjem dogovaraju oko incidenta, za sada je status da je pojeo lav zebru ili po naški poje vuk magare!

  • livija i ja 31.12.2022.

    Grliću tebe narod nije birao nisi dostojan niti da čistiš cipele Milanoviću -tu si zato jer si poslušan i podoban i imaš knjižicu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare