To je to što me zanima!

Ministarstvo zatražilo ukidanje Ubera, konačnu riječ ima sud

Inspekcija cestovnog prometa Prekršajnom sudu u Zagrebu uputila je optužni prijedlog protiv tvrtki Uber Croatia d.o.o. i Uber  International Holding BV, 21. srpnja ove godine...
Vidi originalni članak

Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture podnijelo je optužni prijedlog za ukidanje aplikacije Uber, neslužbeno doznaje Dubrovački dnevnik. Informaciju su Dubrovačkom dnevniku potvrdili iz Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture.

Inspekcija cestovnog prometa Prekršajnom sudu u Zagrebu uputila je optužni prijedlog protiv tvrtki Uber Croatia d.o.o. i Uber  International Holding BV, 21. srpnja ove godine, a daljnje postupanje i odluka u nadležnosti je Suda“, odgovorili su iz Ministarstva.

Taksisti već duže vrijeme prosvjeduju protiv Ubera. Ističu da je korištenje njihove aplikacija protuzakonito, a snjima se slaže i Vlada. 

Uber je u početkom mjeseca izrazio žaljenje što Prometna inspekcija Ministarstva mora, prometa i infrastrukture želi zatražiti sudsku zabranu korištenja njihove aplikacije u Hrvatskoj, o čemu u četvrtak pišu pojedini mediji, dok Ministarstvo to nije potvrdilo ni opovrgnulo.

"Žao nam je što Prometna inspekcija u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture želi zatražiti sudsku zabranu korištenja naše aplikacije u Hrvatskoj. Uber u Hrvatskoj svakodnevno upotrebljava više od 100.000 korisnika te najmanje toliko turista koji posjećuju Hrvatsku tijekom ljetne sezone", kaže se u izjavi Ubera.

Dodaje se kako od rada preko te aplikacije zarađuje više od 1.500 partnera-vozača, koji su prepoznali rad preko Uber platforme kao način za dodatni prihod.

"Smatramo da je neprihvatljivo da u 21. stoljeću pojedinci pokušavaju prijetnjama i nasiljem zaustaviti rast tehnologije te slijedom toga, nadležno Ministarstvo mora reagirati na ovakav način", navodi se u izjavi Ubera, kojom su reagirali na medijske natpise da bi Prometna inspekcija mogla zatražiti sudsku zabranu korištenja te aplikacije u Hrvatskoj. 

Idi na 24sata

Komentari 108

  • RI051_1 28.07.2017.

    Neće ga ukinut jer su svi direktori Ubera članovi HDZ a

  • dalbon 28.07.2017.

    nisam za ukidanje Ubera ali podhitno ga triba sredit za ovaj nered krivim drzavu jer za Uber voze vozaci iz BiH cak i sa autima Bih Srbije itd izjednacite gospodo uvjete sa Taxsistima placajte troskove i vozite i naravno sa primjerenim autima sa licencom a ne kargasinama od 20 godina

  • Burger_1 28.07.2017.

    I tu će biti primjenjena formula HDZ-a - 3:1.

Komentiraj...
Vidi sve komentare