To je to što me zanima!

Tko ne želi blagoslov kuće, na vrata mu kredom stave minus

U naselju Lapovci kod Vinkovaca ove godine ministranti su kredom označavali u koje kućanstvo župnik može ući, gdje ne može, a gdje nikoga nije bilo kod kuće
Vidi originalni članak

Početak godine ujedno označava i početak katoličkog blagoslova kuća.

U naselju Lapovci kod Vinkovaca ove godine ministranti su kredom označavali u koje kućanstvo župnik može ući, gdje ne može, a gdje nikoga nije bilo kod kuće, piše Lokalni.hr.

Župnik Ladislav Dort ispričao se svima koji su se ovom praksom našli povrijeđenima, ali i pojasnio kako ‘obilježavanje kuća’ funkcionira. On kaže da se proteklih godina na zidove kredom ispisivala ‘0’, no da je on to svojim dolaskom promijenio.

– Sada ministranti kredom na vrata ili kapije građana koji primaju svećenika u kuću ispišu plus. Na vrata onih koji ne primaju svećenika ili nisu u tom trenutku bili doma stave malu crticu koja se kasnije, ako bude potrebe i želje, pretvori u plus – kaže župnik ispričavajući se svima koji se osjećaju na bilo koji način povrijeđeni.

Idi na 24sata

Komentari 249

  • škver 14.01.2017.

    Da je boga, ne bi vas bilo.

  • abramovic 14.01.2017.

    sve podsjeća da dijeljenje ljudi na poćudne i nepoćudne.Volio bih da meni dođe šarat kredom po kući. Ta kreda bi mu bila zadnje što je ikad više držao u ruci.

  • ivanunited 14.01.2017.

    A baš sam mjenjao ulazna vrata.....

Komentiraj...
Vidi sve komentare