To je to što me zanima!

'Ministri EU podržavaju kraj hrvatskih pregovora u lipnju'

Europski ministri smatraju kako Hrvatska treba završiti pregovore u lipnju i što prije odrediti datum završetka pregovora. Ministar Jandroković zadovoljan je sastankom
Vidi originalni članak

Nakon sastanka s ministrima zemalja članica EU na kojem se razgovaralo o Hrvatskoj, Gordan Jandroković je rekao za Dnevnik.hr kako su ministri iskazali pozitivno raspoloženje prema Hrvatskoj te da ih je više reklo kako Hrvatska treba završiti pregovore u lipnju i što prije odrediti datum završetka pregovora. 

- Ja sam iskoristio tu priliku, ovo je prvi puta da sam bio na takvom sastanku, upoznati ih s onime što je Hrvatska učinila. Isto tako sam ih informirao da ćemo danas, što smo već i učinili, poslati zadnje informacije i pojašnjenja koje je Europska komisija od nas zatražila, tako da sam vrlo zadovoljan rezultatima tog sastanka - rekao je Jandroković i dodao da očekuje pozitivno izvješće Europske komisije. Napomenuo je da je ovo faza završnih i odlučujućih odluka, da treba biti strpljiv i sa puno samopouzdanja čekati konačni rasplet. Uvjeren je da monitoringa nakon pristupa EU neće biti. Među ministrima na sastanku bio je i austrijski ministar vanjskih poslova Michael Spindelegger koji je rekao da je njemu realan datum za ulazak Hrvatske u EU 1. srpnja 2013. godine ako se pregovori završe u lipnju ili srpnju ove godine.

Idi na 24sata

Komentari 46

  • simba_m 25.05.2011.

    Tko uopće doživaljava ovog Gorana "witch two chapters" Jandrokovića

  • ljutatrava 24.05.2011.

    Lažete sebe i hrvatski narod.Ajde sebe,ali zašto nas?Ili sam ja gledao i slušao neke druge vijesti s navedenog sastanka?

  • Spec 24.05.2011.

    Tko voli evropu nek` izvoli napraviti putovnicu i neka ide u tu evropu. Meni je bilo dosta Jugoslavije, ne treba mi YU derivat.

Komentiraj...
Vidi sve komentare