To je to što me zanima!

Ministrica prijeti izvanrednim mjerama ako ne odu iz zgrade

Ukrajinski prosvjednici zauzeli su u nedjelju, između ostalog, i zgradu ministarstva pravosuđa. Nitko nije pružio otpor. Oko zgrade su stavili barikade od vreća snijega
Vidi originalni članak

Ukrajinska ministrica pravosuđa Olena Lukaš upozorila je prosvjednike da će proglasiti izvanredno stanje ako ne napuste njezino ministarstvo koje su okupirali u nedjelju navečer, piše BBCLukaš je lokalnim medijima rekla kako će pozvati Nacionalnu sigurnost i Vijeće obrane i tražiti da uvedu mjere. 

Prosvjednici su u nedjelju navečer zauzeli ministarstvo i oko njega postavili barikade s vrećama snijega. Nitko im nije pružio otpor. 

Neredi se šire diljem zemlje, a prosvjednici su blokirali državne ustanove u desetak gradova. Do sukoba je došlo čak i u istočnom dijelu zemlje gdje je Janukovič imao veliku podršku. 

Do novih nereda došlo je nakon što su oporbeni vođe Arsenij Jacenjuk i Vitalij Kličko odbacili Janukovičevu ponudu da ih imenuje premijerom i njegovim zamjenikom. Žele da se zadovolje svi ključni elementi, uključujući nove izbore.

Idi na 24sata

Komentari 20

  • Janko 77 27.01.2014.

    Zašto nitko nije naredio vojsci da te zgubidane rastera? Uvijek se popušta zato i dolazi do nereda. Kad bi vojska ko u Egiptu malo udarila ovi bi pobjeglu u mišju rupu. Ovako misle da mogu radit što hoće u ime demokracije.

  • arwin 27.01.2014.

    Osim Ukrajine ne znam ni jednu drugu zemlju gdje policija dozvoljava da nenaoružani prosvjednici zauzimaju zgrade državnih institucija. Ili ne valja policija ili prosvjednike Janukovič navlači na brisani prostor da ih pomete vojskom ili se država već raspala.

  • zmijolovac 27.01.2014.

    Kako neka ministrica može biti toliko bedasta i narodu prijetiti? Zar nebi bilo bolje da ode svom šefu i da mu podnese ostavku ili ga pokuša ubijediti da ne bude kao Čaušesku, jer bi kraj mogao biti sličan!

Komentiraj...
Vidi sve komentare