To je to što me zanima!

MIP odlučio: Čobanković zbog 'Planinske' ostao bez imuniteta

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Mandatno imunitetnom povjerenstvu trebalo je svega pet minuta za odluku. Tvrde da je jednoglasna odluka i njihova praksa u slučajevima kad od njih to traži DORH
Vidi originalni članak

Mandatno imunitetno povjerenstvo Hrvatskog sabora je u svega pet minuta jednoglasno ukinulo imunitet HDZ-ovom zastupniku Petru Čobankoviću . 

Iz MIP-a su naglasili da je jednoglasna odluka praksa u slučajevima kad od njih to traži DORH zbog pokretanja kaznenih postupaka. 

Zahtjev za ukidanje imuniteta kako bi se mogao pokrenuti kazneni postupak najvjerojatnije se odnosi na optužnicu u slučaju Planininska. 

Čobanković je Novu TV izjavio kako surađuje s DORH-om i da se ide prema nagodbi u slučaju Planinska.

Uskok podigao optužnicu

Uskok je podigao i petu optužnicu protiv bivšeg premijera Ive Sanadera koja se odnosi na aferu Planinska, a neki mediji navode da je uz njega optužen i Čobanković te bivši saborski zastupnik Stjepan Fiolić, njegova tvrtka Mesnice Fiolić kao i glavni direktor Inženjerskog biroa Mladen Mlinarević. 

Nagađa se kako je Fiolić zgradu u Planinskoj ulici u Zagrebu 2009. prodao Ministarstvu regionalnog razvoja po puno većoj cijeni od tržišne u čemu su mu pomogli Sanader, Čobanković i Mlinarević. 

Čobanković sve priznao, radio je na zahtjev Ive Sanadera? 

Neki mediji su već objavili kako je Petar Čobanković sve priznao i rekao kako je radio na zahtjev Ive Sanadera, ali i da je upozoravao bivšeg premijera i Fiolića da je riječ o prevelikoj cijeni. Nagađa se da se s USKOK-om nagodio za kaznu od godinu dana zatvora, piše HRT

Idi na 24sata

Komentari 125

  • moonshajn 05.09.2012.

    Hrvatska stvarnost:Sudstvo nikakvo.Ministri, tajkuni, mafijaši mogu da kradu,ubijaju a onda se nagode.Dok stoka sitnog zuba,odmah u zatvor, što manje imaš više dobiješ!!

  • user_26733 04.09.2012.

    i opet niš, fio i čho će se nagodit, uputit u ivu njih dva slobodni a ivo se i dalje bori do zastare,. treba da vrate pare s kamatom lihvarskom koju nama naplaćuju, i na to 26% poreza u proračun, pa onda u ćuzu na po 3 godine svaki...

  • Yassa 04.09.2012.

    koće čobana čuvati , ili će on čuvati ivu

Komentiraj...
Vidi sve komentare