To je to što me zanima!

Mirela Holy: Da, bila bih puno bolja ministrica od Zmajlovića

Bivša ministrica zaštite okoliša u intervjuu za Večernji list rekla je kako se za tu funkciju pripremala te objasnila kako zbog vlastite sebičnosti ne želi imati djecu
Vidi originalni članak

Nisam lažno skromna i nikad nisam bila licemjerna osoba, zato - da, mislim da bih bila puno bolja ministrica od Mihaela Zmajlovića, rekla je intervjuu za Večernji list bivša ministrica zaštite okoliša i prirode Mirela Holy. Istaknula je kako se pripremala za tu funkciju jer je prije radila u ministarstvu, scenu zaštite okoliša prati godinama, a i doktorirala je na istom području. Kazala je i kako ju je i Radimir Čačić, kao i drugi kolege, nazvao nakon što je dala ostavku, ali mu se nije javila. 

- Nisam bila od volje. Nisam se javila ni nekim drugim ljudima - dodala je. 

Zbog načina šminkanja i odijevanja prigovorila joj je ministrica Marina Matulović Dropulić koja joj je rekla da ako misli raditi za nju može zaboraviti ovakvo odijevanje. Odluku da ne želi imati djecu objasnila je vlastitom sebičnošću. 

- To je najveća odgovornost u životu. Znam tko sam i što sam. Žalosno mi je kad vidim da su neki ljudi jako neodgovorni prema djeci - rekla je Holy i istaknula kako je apsolutno sigurna da takvu odluku neće požaliti. Otkrila je kako sa svojim partnerom, s kojim je u vezi 14 godina, dijeli isti odnos prema djeci i braku. 

O druženju s Marijanom Petir iz HSS-a, Holy je rekla kako su u korektnim odnosima iako imaju potpuno različite svjetonazore. 

- Bila mi je šefica u Ministarstvu zaštite okoliša. Mi smo i daleke rođakinje, ali nije to intenzivno prijateljstvo - rekla je. 

Cijeli intervju pročitajte u Večernjem listu.

Idi na 24sata

Komentari 69

  • zdrawe 25.09.2012.

    preskromno.. samo od njega? od svih, ocito..

  • hrkLJ 24.09.2012.

    Što god većina mislila o njenom izgledu, upravo zbog njega mi je posebna i simpatična. Kao mulica sam govorila da ću se cijeli život oblačiti kao pankerica, što me brzo prošlo, dok je ona uspjela očuvati svoj dark look i u zrelim godinama. A i odlično joj stoji.

  • 24.09.2012.

    Ma nije važno kako netko izgleda, dok svojim postupcima ili riječima ne vrijeđa i ugrožava druge. Naučite se toleranciji prema različitostima. U Njemačkoj možeš imati i naušnicu u nosu i zelenu kosu, dok god si kvalificiran i dobro radiš svoj posao, nije bitno. Po meni ona ima svoj osebujni stil koji odlično nosi i nemam ništa protiv da je i bila sljedbenica neke druge supkulturne skupine, to je nebitno. Ali i dalje tvrdim da ona nije bila kvalificirana za to mjesto, uz sve druge visokoobrazovane Hrvate koji su završili teške faksove prirodoslovnog usmjerenja i koji u startu znaju 200% više o prirodi i ekologiji od osobe koja je završila humanistički fakultet. Isto tako ne bi bilo dobro da ministarstvo pravosuđa vodi biolog ili liječnik ili strojar ili onaj koji nije ekonomsko-financijske struke. Sve se može naučiti, ali je mandat jako kratak. Ako vlada i dalje misli da stručnost nije bitna za ministra, ako ima dobre suradnike, onda ministar zbilja može biti svatko, pa i moj susjed Slavek sa 8 razreda osnovne škole (ali sa dobrim organizacijskim sposobnostima i stranačkim podobnostima).

Komentiraj...
Vidi sve komentare