To je to što me zanima!

Mirela Holy glasala protiv jer DORH nije neovisan od politike

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Smatram da državno odvjetništvo nije neovisno od politike, ni u prošlom mandatu, a na žalost ni u ovom mandatu, rekla je Mirela Holy koja je jedina glasala protiv
Vidi originalni članak

Mirela Holy objasnila je zašto je glasovala protiv.

- Tijekom rasprave sam rekla kako smatram da sama uloga DORH-a treba biti takva da je u potpunosti neovisna od politike. Smatram da državno odvjetništvo nije neovisno od politike, ni u prošlom mandatu, a na žalost ni u ovom mandatu - rekla je Holy te dodala kako bi se složila s prijedlogom da državnom odvjetniku treba ograničiti broj mandata.

- Sigurno neću podržati Bajića kao državnog odvjetnika - kaže. Što se tiče Orsata Miljenića kao kandidata za tu funkciju, Holy smatra da je riječ o glasinama.

- Treba pričekati i vidjeti koji će biti stvarni kandidati. Mislim da ministar pravosuđa radi dobro svoj posao i da bi trebao ostati na toj funkciji - zaključila je.

'Ovo što radi SDP ozbiljan je udarac u demokraciju Hrvatske'

Nakon što je Sabor glasovao o Izvješću o radu državnog odvjetništva za 2012. godinu, Gordan Jandroković (HDZ) objasnio je zašto su HDZ-ovci bili suzdržani.

- Zbog toga što se cijela procedura glasovanja odvila na potpuno netransparentan i nedemokratski način. Zadnji puta je došlo do odgode jer se nisu stekli poslovnički uvjeti. Danas smo zatražili objašnjenje. Pitali smo koji su se to poslovnički uvjeti promijenili, što se to promijenilo u ovih sedam dana. Nismo dobili odgovor, kao ni zadnji put već se na arogantan način, zapravo s prijezirom prema zastupnicima i javnosti, govori da tu ne treba nikakvo objašnjenje, da je to jednostavno volja vladajuće većine - rekao je Jandroković.

Dodao je kako je sasvim moguće da se radi o pritisku na državnog odvjetnika.

- Jučer se kalkuliralo i s time da je mjesto državnog odvjetnika ponuđeno sadašnjem ministru pravosuđa što bi bilo potpuno nedemokratski. Bio bi to povratak 40 godina unatrag kad su u pitanju demokratski standardi. Radi se o nečemu što očito nije transparentno i demokratski. Radi se o važnom pitanju za funkcioniranje pravne države. Ovo što rade SDP i vladajuća većina ozbiljan je udarac u demokraciju Hrvatske - rekao je.

Idi na 24sata

Komentari 54

  • okorijeli 16.02.2014.

    i ona je na neki način zviždačica isto bi trebala dobit otkaz kao Jasmina

  • fenix77 15.02.2014.

    Super članak, Holi će uskoro biti i protiv sebe, a Jandroković je objasnio, ha ha , jeli novinar siguran da piše istinu.

  • pčela 14.02.2014.

    A što drugo očekivati od saborskih klimavaca.?Pa takvi glasaju samo onako kako im odrede.Do sada nikada DORH nije bio neovisan i još dugo vremena ne bude.

Komentiraj...
Vidi sve komentare