To je to što me zanima!

Mirko je preživio zatvor smrti: Stigao iz Paragvaja u Hrvatsku

Novaković je, skupa s Osječaninom Domagojem Toblerom, 2011. uhićen u Paragvaju zbog krijumčarenja kokaina te su obojica osuđeni na 18 godina zatvora...
Vidi originalni članak

Osječanin Mirko Novaković, koji je 2011. u Paragvaju uhićen zbog krijumčarenja kokaina i osuđen na 18 godina zatvora, premješten je na izdržavanje kazne u Hrvatsku, priopćio je u utorak osječki Županijski sud.

Uprava za zatvorski sustav Ministarstva pravosuđa izvijestila je 27. studenog osječki Županijski sud da je 27-godišnji Novaković 25. studenog 2017. zaprimljen u zagrebački Centar za dijagnostiku, odnosno da je premješten na izdržavanje kazne iz Paragvaja u Hrvatsku.

Povratak iz Paragvaja Švercali kokain: Hrvatske mule su preživjele u zatvoru smrti...

Nakon provedene dijagnostike, zatvorenik će biti upućen u određenu kaznionicu radi daljnjeg izdržavanja kazne zatvora po presudi Suda u Paragvaju, navodi se u priopćenju.

Novaković je, skupa s Osječaninom Domagojem Toblerom, 2011. uhićen u Paragvaju zbog krijumčarenja kokaina te su obojica osuđeni na 18 godina zatvora, a nakon žalbe paragvajskom Vrhovnom sudu Novaković je uputio zahtjev za izručenje Hrvatskoj, radi izdržavanja preostalog dijela kazne.

Zajedno su u želucima imali 74 kapsule kokaina. Zatvoreni su u jedan od najozloglašenijih paragvajskih zatvora Tacumbo u gradu Asuncion. Taj zloglasni zatvor ima oko 4000 zatvorenika i samo 45 čuvara u jednoj smjeni. Zatvor je sagrađen za 1500 ljudi. Česte su pobune i tučnjave, a Tobler je, prema pisanju Glasa Slavonije, dva puta u Tacumbi bio izboden.

Nakon što su osuđeni, kaznu su služili odvojeno u različitim zatvorima.

Tobler je tijekom 2016. podnio zahtjev za izručenje Hrvatskoj, ali ga je povukao. Navodno je to učinio jer ne želi ostaviti dijete u Paragvaju.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 121

  • avim 07.12.2017.

    Ovoj Dzavi i nasem proracunu nije uopce bio potreban,onaj koji ga je zatvorio treba ga i drzati da mu plati dugove ,a mi imamo previse i svojih lopova koji iz zatvora traze ljudska prava i pravdu

  • stiven 06.12.2017.

    Nikoga ama baš nikoga mi nije žao ko petlja sa drogom

  • Anidog 06.12.2017.

    Ma ko vas hebe .tako vam i treba mule

Komentiraj...
Vidi sve komentare