To je to što me zanima!

Mirnim prosvjedom spriječili dovoz novog otpada u Brezju

Mirni prosvjed su inicirali sami građani, a predstavnici Eko stožera Varaždin i Udruge VAGA došli su ih podržati te ondje održati konferenciju za novinare
Vidi originalni članak

Oko 20 nezadovoljnih građana ponovno se u ponedjeljak ujutro okupilo na odlagalištu otpada u varaždinskom Brezju. Traktorima su omeli rad balirki, strojeva za umatanje otpada u bale, kako bi upozorili da se ondje ne odlaže samo komunalni već i industrijski otpad. 

Mirni prosvjed navodno su inicirali sami građani, a predstavnici Eko stožera Varaždin i Udruge VAGA došli su ih podržati te ondje održati konferenciju za novinare. Gradski vijećnik Nino Lučić istaknuo je da se u Brezju balira sve i svašta. Prošle su subote primijetili da se po cesti rasipao industrijski otpad i da se razlio jogurt.

- Ovime je pala fama koju nam gradonačelnik Habuš uporno prodaje - da se otpad selekcionira ne znam gdje, a ovdje samo balira. Žalosti me da danas ovdje nema inspektora za zaštitu okoliša koje smo pozvali. Da dođu i vide pravo stanje stvari vjerojatno ne bi imali ništa suvislo za reći - rekao je Lučić. 

Prošlog su tjedna u Gradu Varaždinu otvorene ponude u natječaju za koncesiju nad zbrinjavanjem otpada. Tvrtka Babić i T7 VIS dala je najpovoljniju ponudu za otpad s područja Varaždina, a tvrtka Univerzal za odlaganje otpada iz općina Petrijanec, Sveti Ilija, Trnovec Bartolovečki i Vinica. 

O budućim koncesionarima mora se još izjasniti Gradsko vijeće, a to bi moglo biti već ovu srijedu. Ako vijećnici prihvate ponude, baliranje otpada u Brezju će se nakon sedam godina okončati. 

Idi na 24sata

Komentari 5

  • fred 22.10.2012.

    ko o čemu hrvati o postenje....

  • MAGNUM_2 22.10.2012.

    Pametan od smeća pravi profit a budala problem

  • Ain Stein_535 22.10.2012.

    pa to je pogon u vlasnistvu Patafe , kuma od Čehoka... sve samo postenje...

Komentiraj...
Vidi sve komentare