To je to što me zanima!

'Mirovine i plaće ne diramo, ali bit će otkaza u javnoj upravi'

Budući potpredsjednik Vlade potvrdio je da će ekonomski tim činiti on, Slavko Linić i Branko Grčić. Rekao je da će se zadužiti jer se obaveze države moraju plaćati
Vidi originalni članak

Radimir Čačić, budući potpredsjednik Vlade, u intervjuu za Novu TV govorio je o budućim potezima nove Vlade i gospodarstvu. Kazao je kako će novi proračun napraviti što ranije i dodao da on mora biti manji.

- Mirovine iz rada se ne diraju, kao ni plaće u javnoj upravi. No, smanjit će se masa plaća i uvesti kriterij krivulje uspješnosti - rekao je Čačić i pojasnio kako će otkaza u javnoj upravi biti. 

Potvrdio je kako će ekonomski tim činiti on, Linić i Grčić. Osvrnuo se i na nelikvidnost te kazao kako je ona gora nego u 2000. godini. Za kredit koji je uzeo 2000. godine kazao je kako je to bilo ključno da se dugoročno zaduže da bi kratkoročno spasili likvidnost. 

- Sada ćemo isto napraviti, bez obzira na teške uvjete, ali obveze države se moraju plaćati - zaključio je Čačić.

>>> Cijeli intervju čitajte OVDJE 

Idi na 24sata

Komentari 124

  • AndreaKusic 07.12.2011.

    treba sva izmisljena radna mjesta i nepotrebna maknuti sram ih bilo imaju place po 10,15 tisuca a nista ne rade.....pocevsi od holdinga nadalje

  • bbbbb 07.12.2011.

    Alo shorty,a zašto tebe tako zovu.Jeli zato što si ti mali ili ti je on mali pa si tako frustriran,hahahaha?!

  • bbbbb 07.12.2011.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 2 lake opomene i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

Komentiraj...
Vidi sve komentare