To je to što me zanima!

'Mirovine nećemo smanjivati, vjerujem u rast od 0,8 posto'

Ministar financija Slavko Linić iz Washingtona je proučio kako država neće više štititi one koji nisu siromašni. Unatoč lošim prognozama vjeruje u rast gospodarstva
Vidi originalni članak

Ministar financija Slavko Linić, koji u Washingtonu sudjeluje na proljetnoj skupštini Svjetske banke i MMF-a, izrazio je uvjerenost kako će Hrvatska unatoč lošim prognozama ostvariti gospodarski rast, prenosi HRT.

- Vjerujem u rast od 0,8 posto, vjerujem da smo sposobni pokrenuti uspavane tvrtke u državnom vlasništvu - rekao je Linić, te dodao kako će Hrvatska, ako treba, "biti i veći policajac od MMF-a". 

Linić je također poručio kako neće biti smanjivanja mirovina, ali i da država neće više štititi one koji nisu siromašni, a naglasio je i kako Vlada Zorana Milanovića ima potporu i MMF-a i Svjetske banke.

Linićeve najave o gospodarskom rastu u suprotnosti su i s prognozama same Svjetske banke, koja je od 30 zemalja Istočne Europe i Srednje Azije negativan gospodarski rast predvidjela samo za Hrvatsku te Sloveniju, dok je za BiH, Češku i Mađarsku predvidjela nulti rast. 

U Svjetskoj banci smatraju kako se slabije oporavljaju zemlje Balkana i središnje Europe koje imaju bliske trgovinske i financijske veze s Grčkom i Italijom, a u velikoj mjeri ovise o inozemnim bankama. U većini europskih zemalja tijekom sljedećih četiri desetljeća predviđa se brzo opadanje broja radno sposobnog stanovništva - za Hrvatsku se prognozira smanjenje za oko 23 posto.

Idi na 24sata

Komentari 33

  • VUK_31 22.04.2012.

    Kako da mu vjerujemo kad svaki dan se ostaje bez posla.

  • Marinkovich 22.04.2012.

    koga ti lažeš,pa mi smo kao država i građani već 2000.godine otišli u stečaj@

  • d2e55a3 22.04.2012.

    Bivsa vlast je radila sranja ali su bar bili inteligentni ljudi,makar su bili lopovi (Sanader). Hrvati su predobri ljudi jer daju hendikepiranim osoba da budu (cak na vlasti?!) Da se mene pita vec danas bi ih maknuo s vlasti.Neznam zasto ne nađete njihove kucne adrese i ne odete ih prebit.

Komentiraj...
Vidi sve komentare