To je to što me zanima!

Misionarka u borbi protiv Jugoslavije u Ekvadoru

Drina Ćavar je 5. rujna 2007. godine napustila posao bankarske službenice, prodala auto te otputovala u Ekvador. Naljutilo ju je ime ulice
Vidi originalni članak

Drina Ćavar, misionarka laikinja koja je napustila dobro plaćeni posao u banci kako bi pomagala siromašnoj djeci u Južnoj Americi, nije očekivala da će puno teže od svega u njenom misionarskom djelovanju biti - promijeniti naziv ulice. Dok je šetala gradom Quito u Ekvadoru, otkrila je ulicu koja nosi naziv Yugoslavia. Razljutilo ju je, objasnila je misionarka, kako jedna od glavnih ulica u tom gradu može nositi ime države koja više ne postoji. Odmah je uputila pismo Ministarstvu vanjskih poslova te Luisu Avilesu, predsjedniku Društva Hrvata u Ekvadoru.
- Luis Aviles s mojim zahtjevom javio se ekvadorskim vlastima i gradskoj upravi Quita. Vjerujem da će uspjeti - objasnila je misionarka. Ćavar je 5. rujna 2007. godine napustila posao bankarske službenice, prodala auto te otputovala u Ekvador. Već dvije godine predaje u školi za siromašnu djecu.

Idi na 24sata

Komentari 50

  • narciss 16.03.2009.

    Vidi vidi,kako nasi misionari ispunjavaju svoju duznost u inozemstvu...Hahah,a kako bi se trebala zvati?Mozda ulica Ante Pavelica?A ti hrvatskahrvatima,ako nastavis i dalje provocirati objavit cu ti ime i prezime i broj telefona pa ces se onda imati prilike junaciti.Ne zaboravi ,da znam tko si i sta si.

  • spirit lamp 13.03.2009.

    HrvatskaHrvatima, ocito smo zivjeli ti i ja u dvije razlicite drzave, jer meni je bilo ok u yugi, nitko oko mene nije bio ubijan ni sikaniran, i zivot je bio normalan, ljudi su isli na posao, putovali, skolovali se, radjali djecu, slusali glazbu, isli u shoping.......a di si ti zivio, nemam pojma.

  • BERISLAE 11.03.2009.

    odgovor bubari-Živi u istom onom stolječu kada je tebi simpa država ubijala moje prijatelje,silovala moje sunarodnjakinje,mene natjerala da sa 18 godina ratujem i budem ranjen,a danas nakon 20 godina moram takvima kao ti dokazivati da nisam bio agresor.

Komentiraj...
Vidi sve komentare