To je to što me zanima!

Misteriozne letjelice nadlijeću francuske nuklearne pogone

Iz nacionalne energetske tvrtke EDF istaknuli su da su uočili 7 letjelica koje su prelijetale nuklearke tijekom listopada, ali da "ne predstavljaju direktnu prijetnju"
Vidi originalni članak

Još nekoliko nepoznatih bespilotnih letjelica nadlijetalo je francuske nuklearne elektrane proteklih dana, izvijestile su francuske vlasti, javlja Guardian.

U petak su preletjele pet nuklearki na sjeveru zemlje, među njima dva nuklearna reaktora stara 37 godina u Fessenheimu. Još dvije elektrane nadlijetane su u četvrtak navečer, jedna na jugu i druga na jugozapadu Francuske, kažu izvori.

Bespilotne letjelice su od 5. kolovoza nadlijetale najmanje 14 nuklearki, uglavnom noću ili rano ujutro . Zasad je nepoznato tko stoji iza tih letova. Odgovornost za ova prelijetanja nije preuzela nijedna organizacija za zaštitu okoliša.

Iz nacionalne energetske tvrtke EDF istaknuli su da su uočili 7 letjelica koje su prelijetale nuklearna postrojenja tijekom prošlog mjeseca, ali "ne predstavljaju direktnu prijetnju." Francuske vlasti otvorile su istragu oko ovog slučaja, a iz Greenpeaca su negirali bilo kakvu povezanost s ovim slučajem.

Idi na 24sata

Komentari 57

  • belizagrebgrad 02.11.2014.

    Rusi

  • sljivik 02.11.2014.

    Albanska obavestajna sluzba.

  • varešak 02.11.2014.

    Kako znate da su bespilotne ?

Komentiraj...
Vidi sve komentare