To je to što me zanima!

Mitropolit ugostio Bandića te predvodio i liturgijsko slavlje

Mitropolit Jovan Pavlović je zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću na korektnoj i uspješnoj suradnji te je zaželio da se dobri odnosi i nastave
Vidi originalni članak

Zagrebačko-ljubljanski mitropolit, Jovan Pavlović, u petak ujutro je povodom proslave pravoslavnog Božića ugostio zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića i njegove najbliže suradnike. Zahvalio je Bandiću na korektnoj i uspješnoj suradnji te je zaželio da se dobri odnosi i nastave. U znak sjećanja na božićni susret, Bandić je mitropolitu darovao zlatnik Majke Božje od Kamenitih vrata. Mitropolit Jovan je predvodio i božićnu arhijerejsku liturgiju u zagrebačkom hramu Svetog Preobraženja skupa sa svećenicima Zagrebačke eparhije. Pročitao je i poruku patrijarha Srpske pravoslavne crkve Irineja. Patrijarh je u poruci naglasio da je Kristovo rođenje rađanje za vječnost, a ne za prolaznost i ništavilo. Vjernicima je poželio da im godina bude obilježena dobrim djelima.

Medvedev i Putin proslavili Božić

Predsjednik Rusije, Dimitrij Medvedev, u petak je pozdravio renesansu vjere u Rusiji povodom proslave pravoslavnog Božića. Naglasio je kako je zadovoljan što mogu slaviti Božić, dan kojeg slave svi kršćani. Kazao je kako taj prizor prije deset godina nisu mogli vidjeti ni u kazalištu. Premijer Vladimir Putin također je prisustvovao proslavi pravoslavnog Božića.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • nikola970 08.01.2011.

    Ima li ko normalan da pise komentare, oprastam sam sebi!

  • borovcanin 08.01.2011.

    ma joj nema veze sto vas je pola krstilo srpske tenkove koji su razarali nasu domivinu zastitit cemo vas ko licke medvjede za vase 3.4 fotelje

  • crv od porculana 07.01.2011.

    gospodo došlo je konačno vrijeme da se ukine abolicija za sve srbe, da se svi srbi koji su ućestvovali u pobuni , ubijanju ,pljački isti ti lociraju , uhite i privedu sudu da konačno odgovaraju za sva zlodjela koja su počinili. Osuditi ih , nakon izdržane kazne oduzeti državljanstvo i protjerati ih iz Hrvatske. Kada ćemo mi Hrvati osnovati "HRVATSKI MOSAD" koji će biti u stanju sve zločince po cijelom svijetu locirati i uništavati , i na taj način osvetiti Hrvatske žrtve srpsko-četnićkog genocida nad Hrvatima. Zato Hrvati ne opraštajte, pamtite i djecu učite tko je klao, ubijao i pljačkao u Hrvatskoj.

Komentiraj...
Vidi sve komentare