To je to što me zanima!

Mjera roditelj odgojitelj obustavljena, zaposleni korisnici su opet u neizvjesnosti

Gradska uprava ne zna koji je točno broj korisnika mjere koji su se u međuvremenu zaposlili, ali njihovi uredi svakodnevno zaprimaju pozive korisnika koji ne znaju što im je sada činiti
Vidi originalni članak

Zbog obustave izmijenjene mjere roditelj odgojitelj, opet je na snazi 'Bandićeva' verzija mjere koja korisnicima onemogućava zapošljavanje, pa su oni koji su se u međuvremenu zaposlili u neizvjesnosti, upozorila je u utorak zamjenica zagrebačkoga gradonačelnika Danijela Dolenec.

- Prema odluci koju smo mi donijeli, imali ste pravo zaposliti se i primati naknadu. Zbog onog što se dogodilo od 1. svibnja, obustave izvršenja, opet vrijedi 'Bandićeva' verzija odluke - koja kaže da je nespojivo biti korisnik mjere i biti zaposlen - rekla je Dolenec na redovitoj konferenciji za medije.

Istaknula je da je s tim argumentima Grad Zagreb u utorak uputio požurnicu Visokom upravnom sudu.

- Također, ponovno je na snazi zabrana upisa djece u vrtiće, čime su korisnici mjere u dodatnoj neizvjesnosti jer je redovni rok za upise svibanj - rekla je Dolenec.

Gradska uprava ne zna koji je točno broj korisnika mjere koji su se u međuvremenu zaposliti, ali njihovi uredi svakodnevno zaprimaju pozive korisnika koji ne znaju što im je sada činiti.

- Moramo im tumačiti da su se našli u situaciji gdje je nespojivo istovremeno biti zaposlen i korisnik mjere. Novonastale okolnosti čine snažan argument za što žurnije donošenje odluke suda o meritumu - je li izmijenjena verzija odluke o novčanoj pomoći zakonita ili nije - rekla je Dolenec i ponovila kako su u Gradskoj upravi uvjereni u zakonitost izmijenjene mjere roditelj odgojitelj.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • 10.05.2022.

    Potpuno i odmah ukinuti tu populističku tkz mjeru. Svi takvi neka idu konačno raditi, nešto…..i sami neka se brinu za vlastitu djecu.

  • Dario123455677 10.05.2022.

    Svi lovu primali za đabe... e pa nema đabe ni kod stare babe.

Komentiraj...
Vidi sve komentare