To je to što me zanima!

'Mjere protiv Rusije? Državni vrh će se okupiti u ponedjeljak'

Mi ćemo u ponedjeljak vidjeti, kad se okupi državni vrh malo o toj temi, kako pokazati solidarnost s Ujedinjenim Kraljevstvom zato što je ovo ozbiljan problem, rekao je premijer o trovanju ruskog špijuna
Vidi originalni članak

Čelnici EU-a dogovorili su prilično oštru izjavu osude Rusije, koja se optužuje za napad nervnim otrovom u Engleskoj, neke zemlje razmatraju protjerivanje ruskih diplomata ili povlačenje svojih veleposlanika, a hrvatski državni vrh će u ponedjeljak razgovarati o tome kako će se postaviti, izjavio je u petak rano ujutro hrvatski premijer Andrej Plenković koji je sudjelovao na summitu EU.

STIŽU OSUDE Britanski ministar o trovanju špijuna Skripala: To je gnjusno

- Mi ćemo u ponedjeljak vidjeti, kad se okupi državni vrh malo o toj temi, kako pokazati solidarnost s Ujedinjenim Kraljevstvom zato što je ovo ozbiljan problem koji ugrožava i krši međunarodno pravo i odgovarajuće konvencije o zabrani kemijskog oružja, riječ je o ozbiljnom problemu, većina država u ovom trenutku dijeli stav Ujedinjenog Kraljevstva - rekao je Plenković.

TKO JE KRIV? Lavrov tvrdi: Rusija nije kriva za trovanje bivšeg špijuna

Podsjetimo, vlada Velike Britanije protjerala ruske diplomate nakon što su bivši ruski špijun Sergej Skripal (66) i njegova kći Julija (33) pronađeni početkom ožujka u kritičnom stanju na klupi u Salisburyju na jugozapadu Engleske.

NA TERENU 250 ISTRAŽITELJA Trovanje špijuna i kćeri: Trag nervnog otrova našli u pizzeriji

Skripal je osuđen u Rusiji 2006. po optužnici da je špijunirao za britansku obavještajnu agenciju MI6 na 13 godina zatvora. Pomilovan je 2010. i dobio je azil u Velikoj Britaniji nakon razmjene špijuna između SAD-a i Rusije. EU je zauzela stav da je Skripala najvjerojatnije otrovala Rusija. 

Idi na 24sata

Komentari 112

  • patagonija1 24.03.2018.

    Ne smije se zaboraviti da je Rusija priznala samostalnu hrvatsku kad nam bilo najvise potrebno. I jos nesto: ruski mirovnjaci su bili najkorektniji u tim devedesetim godinama. Za razliku od mirovnjaka sa zapada. Radili su posao, zbog kojeg su došli

  • da ne povjerujes 23.03.2018.

    Zasto se okupljate,samo slijedite direktive Brisela i to je to. Nemojte glumiti da nesto mislite svojom glavom.

  • zdubic 23.03.2018.

    Tko će zaustaviti invaziju s Juga, hoće li Englezi doći na prvu crtu.?

Komentiraj...
Vidi sve komentare