To je to što me zanima!

Mjere Vlade i banaka: Odgoda otplata kredita na tri mjeseca

Tri rate kredita, bez obzira kojih, kreditni dužnici otplatili bi ih na samom kraju otplatnog roka. Što se tiče prijevremenog podizanja sredstava iz trećeg mirovinskog stupa, o tome još nema riječi
Vidi originalni članak

Vlada i banke,  kako doznajemo neslužbeno, dogovaraju model prema kojem bi se svim kreditnim dužnicima na tri mjeseca odgodila otplata rata kredita. Te tri rate bi se otplatile na samom kraju otplatnog roka, može se zasad čuti.

Mjera bi obuhvaćala sve kredite, kako stambene, tako i kredite za kupnju vozila, potrošačke i ostale.

ISTARSKI VINAR U BOLNICI Nije znao da ima koronu, puno ljudi mu došlo na očev sprovod

O mjeri koja bi građanima omogućila da u nadolazećoj krizi, ako ostanu bez posla, mogu prijevremeno podignuti sredstva iz trećeg mirovinskog stupa, sa životnog osiguranja i slično, zasad se ne razgovara.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Odgodu otplate bi trebale dobiti i rate za leasing, neslužena je informacija. Odgodu će općenito moći dobiti svi kojima je ona potrebna zbog smanjenja prihoda. To, međutim, još nije konačna definicija.

Kako se može čuti od upućenih, ima građana koji će htjeti, i moći nastaviti koji plaćati redovno svoje kredite. 

Dosadašnje mjere nisu dovoljne

Podsjećamo, Vlada je uvela niz mjera za koje kaže da bi trebale pomoći gospodarstvu. Ali svi se slažu da mjere koje je Vlada predložila jednostavno nisu dovoljne. Vlada se hvali da će dati preko 30 milijardi kuna ali ništa ne opraštaju i manji dio dolazi iz proračuna. Sve će poduzetnici trebati opet platiti.

<<< više o tome pročitajte ovdje >>>

Idi na 24sata

Komentari 104

  • 19.03.2020.

    Banke i njihove naknade su postale nepodnošljive više,a zašto to država tolerira?

  • 19.03.2020.

    Ha, daju odgodu na tri mjeseca, a kad to prodje pa ako ne vratis nakon tri mjeseca sjeda odmah ovrha i kamate do neba...

  • Amondi 19.03.2020.

    Ako i odluče da neće 3 mjeseca naplaćivati kredite, to znači da će se za tri mjeseca (na kraju Vašeg otplatnog razdoblja) otplata produžiti za tri mjeseca i plaćat ćete jednu ratu svaki mjesec. Zar stvarno mislite da bi npr. nama kojima na kredite odlazi 3000 kn odjednom uzeli 9000?! Ne dižite paniku. Provjerite prije nego nešto napišete.

Komentiraj...
Vidi sve komentare