To je to što me zanima!

Mještani u šoku: U Montani iz slavine za vodu curi čisto zlato

Sharon Brown je perući posuđe, u vodi našla svjetlucave čestice. Testiranje je pokazalo da se radi o zlatu. Mještani su zabrinuti. Pitaju se što se još skriva u vodi
Vidi originalni članak

Stanovnici Whitehalla, u Montani , kažu kako iz njihovih slavina curi zlato , a zabrinuti su da to nije jedino što sadrži voda koja svakodnevno piju.

Mark Brown je za NBC rekao kako je njegova supruga Sharon primjetila među sapunicom, u vodi u kojoj je prala posuđe, nešto što nalikuje na komadiće zlata . Pozvala je Marka pa su zajedno proučili svjetlucave čestice . Iako isprva nisu vjerovali da je riječ o zlatu, laboratorijsko testiranje je pokazalo suprotno. Susjed bračnog para Brown, Paul Harper je također našao zlato u svojoj vodi, javlja NBC.

Whitehall pitku vodu dobiva iz dva izvora koja se nalaze u središtu grada . Mještani su zabrinuti za svoje zalihe vode i kako se ona pročišćava.

- Ako možemo u vodi naći tragove teških metala, vidljive golim okom, zamislite što bi još mogli naći u njoj? - pitaju se.

Pet milja sjeveroistočno od Whitehalla 1982. otvoren je rudnik zlata. Službenici State Departmenta za kvalitetu okoliša ipak ne vjeruju da su tragovi zlata pristigli iz tog rudnika. Smatraju da su čestice došle preko cijevi koje vode do glavnog vodovodnog sustava u Whitehallu.

Idi na 24sata

Komentari 22

  • mitary 09.06.2014.

    Dođi ti lipo kod mene na čistu vodu,a ja odo to popravit sve mukte.:-) :-) :-) ajme ajme poštena čovika,mislim bu.....le čiste ,mala je granica tu.:-) :-) :-) :-) :-)

  • nensi1212 09.06.2014.

    da mod nas curi odma bi zoki oduzel stan tak su od nekad komunjare uzimale stanove sirotinji špek sa tavana ali ovi to legalno rade prek fine to su moderne komunjare

  • Mustafa Aga 09.06.2014.

    Zlato je na visokoj ceni ovde na zemlji...U Raju je nista narocito...Ima ga kao zelenilo u prasumama Amazonije...

Komentiraj...
Vidi sve komentare