To je to što me zanima!

Mlade, lijepe i najbogatije nasljednice diljem svijeta

Časopis "Forbes" sastavio je listu najbogatijih mladih žena na svijetu. Riječ je o mladim ali i radišnim nasljednicama obiteljskih kompanija
Vidi originalni članak

Titulu najbogatije mlade poslovne žene na svijetu zauzela je Indijka Vanisha Mittal Bhatia (27). Osim diplome na sveučilištu London School of Economics, Vanisha ima magisterij iz južnoazijskih studija. Francuskinja Delphine Arnault Gancia postala je prva direktorica obiteljske tvrtke, koja se bavi skupocjenom odjećom. Prije tri godine udala se za talijanskoga kralja vina, a njihovo vjenčanje u Francuskoj je bilo događaj godine. Prije nego što je došla na čelo tvrtke Inditex, koja ima i prodajni lanac odjeće Zara, s 3000 trgovina diljem svijeta, najmlađa kći najbogatijeg Španjolca Amancija Ortege, Marta Ortega Perez, karijeru je počela slažući robu u skladištu i prodajući je u trgovinama. Ova španjolska milijarderka ne voli vrijeme provoditi u “visokom društvu”. Izjavila je da se osjeća kao prosječna građanka.
Zbog 12 tetovaža i dva piercinga Samantha Kluge dobila je nadimak “divlja djevojka”.


VANISHA MITTAL BHATIA (27) - 238 mlrd. kuna
Radila je kao televizijska voditeljica, a nakon što je napunila 23 godine otac ju je postavio u upravni odbor tvrtke za proizvodnju čelika.

DELPHINE ARNAULT GANCIA (33) - 121 mlrd. kuna
Francuskinja je završila ekonomiju na londonskom sveučilištu, a prvo radno iskustvo stekla je u konzultantskoj tvrtki McKinsey.

MARTA PEREZ (31) - 112 mlrd. kuna
Najmlađa kći najbogatijeg Španjolca Amancija Ortege počela je radeći u Zari kao prodavačica.

SAMANTHA KLUGE (29)
- 44 mlrd. kuna
Otac joj je John Kluge, američki komunikacijski mogul, a ona se dokazala kao urednica Glamoura. Dizajnira modne dodatke i nakit.

IVANKA TRUMP (27)
- 14 mlrd. kuna
Ivanka je diplomirala na sveučilištu u Pennsylvaniji, a džeparac tijekom školovanja zarađivala je radeći kao manekenka.

TAMARA ECELSTONE
- 17 mlrd. kuna
Među bogatim i uspješnim mladim damama nalazi se i Hrvatica. Tamara Eccleston, kći vlasnika Formule 1 Berniea Ecclestonea i Rječanke Slavice Radić, diplomirala je psihologiju. Karijeru je počela radeći u očevu časopisu F1. Nedavno je sa sestrom osnovala producentsku kuću. Na njezinu bankovnom računu nalazi se 16,8 milijardi kuna.

I ONE IMAJU DEBELE BANKOVNE RAČUNE:
1. Oprah Winfrey (54), SAD - (mediji) - 13 mlrd. kuna
2. Zhang Xin (36), Kina - (tekstil) - 11 mlrd. kuna
3. Begumhan Faralyali, (36), Turska - (mediji) - 5 mlrd. kuna
4. Hanzande Dogan, (31), Turska - (mediji) - 5 mlrd. kuna
5. Vuslat Dogan (37), Turska - (mediji) - 5 mlrd. kuna

Idi na 24sata

Komentari 9

  • vedran_zgb 25.08.2008.

    ak cemo gledat ko je najbogatiji po onom sta je sam stvorio to je onda definitivno oprah

  • miki4321 25.08.2008.

    Ja bih volio oženit Ivanku Trump ako je ovo ona najdesnija na slici, zbog toga što je lipa, visoka, ima dobre sise, ima lip osmijeh, simpatična je i što je na kraju najvažnije što ima jako jako puno novaca. Da je mlađa 5 do 7 g. to bi bilo idealno. No ne može sve biti savršeno.

  • KujtimShalja 25.08.2008.

    zanimljivo je kako su muški bogataši od neki dan sami zaradili svoje novce, a kako su žene sve naslijedile. Ma super ste mi \"mega-sponzoruše\"

Komentiraj...
Vidi sve komentare