To je to što me zanima!

Mladi električar od dječjeg bicikla napravio motorić

Mario D. (17) iz Ivankova u četvrtak je cijeli dan spajao dijelove na maleni dječji bicikl. Sada taj mini-motor može "juriti" i do 30 kilometara na sat
Vidi originalni članak

Inače sam električar, pa mi je to sve zanimljivo. U četvrtak sam cijeli dan radio da bih napravio motorić. Doduše, jest mali, ali lakše mi je bilo raditi na njemu, rekao nam je u petak Mario D. (17) iz Ivankova.
- Našao sam motor, stavio zupčanike na zadnji kotač, spojio lanac, dodao dva akumulatora od skutera i zavario. Bilo je "pali i vozi" - pojasnio je Mario. Iako je motorić za vozače dječjeg uzrasta, nikako nije za djecu.
- Vozi 30 kilometara na sat, a to je prevelika brzina za djecu, tako da za njih motorić nije nikako primjeren. Prebacit ću ovaj motor na veći bicikl pa ću se voziti - rekao nam je Mario kojem je ovo prvi kućni uradak ove vrste.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • KrunoAntunovic 16.06.2012.

    po slikama vjerujem da je uzeo dijelove od E-SCOOTER-a i prebacio ih na bicikl,samo trebao je još napraviti regulator napona kao gas da nebude skroz 100 postotni napon... svaka čast,ako tko zna imali gdje njegovih novih radova?

  • BojicNenad 30.03.2012.

    sada sam tek vidio ovo,prijatelju nece ti biti dosta samo potenciometar :)

  • Mario17 07.10.2009.

    ...nisam mogao prije odgovoriti....na zalost za sada ima samo opciju ON OFF...i u startu me propinje na zadnji tocak...ali kad nabavim promjenjivi otpornik onda ce biti bolje...

Komentiraj...
Vidi sve komentare