To je to što me zanima!

'Mladi iz istočne Europe puno bolje rade od naših Britanaca'

Mladi Britanci su se žalili da su im ruke ledene, da ih sve boli, da im curi nos. Neki su otvoreno rekli da nikada ne bi mogli raditi taj posao, a morali su samo brati kupus...
Vidi originalni članak

Mladi Britanci su za potrebe televizijskog eksperimenta radili na farmi u Cornwallu. Brali su kupus. Vlasnik farme obično na tim poslovima zapošljava radnike iz istočne Europe. U emisiji se pokazalo da su mladi Britanci deset puta manje produktivni nego radnici-migranti. Nakon samo sat vremena počeli su se žaliti da su im se smrznuli prsti i da im curi nos.

U eksperimentu su sudjelovali mladi iz Plymoutha u dobi između 18 i 23 godine. Vlasnik farme Greville Richards uglavnom zapošljava 500 berača od kojih su gotovo svi iz istočne Europe. Kaže da ih teže zapošljava nakon Brexita, ali i da bi rado zaposlio britanske radnike.

No mladi koje su unajmili za snimanje emisije vrištali su dok su se probijali kroz blatno polje. Hettie Burrows (22) se morala odmoriti odnosno zagrijati u traktoru jer su joj ruke bile ledene. 

- Sve me boljelo, ali nisam odustala, ako sam mogla istrčati dva maratona, onda mogu i brati zelje - kaže. 

Jennifer Brunt (23) kaže da je taj posao težak, da su joj ruke male i da joj je zima. Dodala je i da joj curi nos. Jedan je volonter rekao da ne bi to mogao raditi dva dana za redom, a jedan je rekao da taj posao ne bi nikada radio.

Vlasik farme obično zapošljava Bugare i Rumunje, a plaća je minimalna, piše Daily Mail.

Idi na 24sata

Komentari 116

  • cimerrr 06.02.2018.

    Žao mi tih naših Hrvata u bjekstvu od HDZa!

  • Firefox_1 06.02.2018.

    Naši su ljudi svugdje u svijetu prihvaćeni i priznati kao dobri i odgovorni radnici. Ali nisu blesavi pa da u domovini rade za barem 2-3 uhljeba, bahatog i umišljnog vlasnika firme i još moliti za zarađenu plaću. Englezi jesu svakakvi, ali im ne pada na pamet ne isplatiti plaće svojim djelatnicima. Cijene stručnjake i znaju nagraditi bonusima, što je na Balkanu nemoguća misija.

  • 357 06.02.2018.

    Aha, mislio sam da su direktorske pozicije u igri

Komentiraj...
Vidi sve komentare